Apple: Θέλει να ξεχωρίσει και στο κομμάτι της υγείας

Apple: Θέλει να ξεχωρίσει και στο κομμάτι της υγείας

Προσεκτικές κινήσεις σε ένα ευαίσθητο κομμάτι, αυτό της ανθρώπινης υγείας, πραγματοποιεί το Κουπερτίνο - Σε αυτό το πλαίσιο, η Apple ανακοίνωσε την πρόσληψη καρδιολόγου

image-url-29
Το κομμάτι της υγείας αποτελεί προτεραιότητα για την Apple εδώ και μερικά χρόνια, παρέχοντας μια σειρά από χαρακτηριστικά κι εφαρμογές στις συσκευές της, που έχουν σαν στόχο να ενημερώσουν σωστά τους χρήστες για τη φυσκή τους κατάσταση, τους καρδιακούς ρυθμούς, την ποιότητα του ύνπου κλπ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία από το Κουπερτίνο προχώρησε στην ενίσχυση της ομάδας ανθρώπων που ειδικεύονται στις επιστήμες υγείας, προσλαμβάνοντας τον David Tsay, έναν καρδιολόγο του Ιατρικού Κέντρου του Columbia University. Η Apple έχει ήδη στο δυναμικό της άλλο ένα καρδιολόγο, τον Alexis Beatty, ο οποίος εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Ο Tsay ήταν επίκουρος καθηγητής καρδιολογίας στο Columbia University, έχει ειδικευτεί στην «εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών» και έχει αποτελέσει Associate Chief Transformation Officer στο New York-Presbyterian Hospital.

Σημειώνεται πως η Apple προσφέρει στους χρήστες, μέσω των Apple Watch, την δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, καθώς και την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών. Με την χρήση του χαρακτηριστικού αυτού, μάλιστα, το «έξυπνο» ρολόι της εταιρείας έχει καταφέρει να σώσει ανθρώπινες ζωές, προσφέροντας άμεση ενημέρωση για ασυνήθιστους καρδιακούς παλμούς.

Hands On: How to Take An ECG Test on Apple Watch Series 4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης