Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Πολυκοσμία με... 9 αστροναύτες από 4 διαστημικές υπηρεσίες!

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Πολυκοσμία με... 9 αστροναύτες από 4 διαστημικές υπηρεσίες!

Συνήθως ο ISS φιλοξενεί από 3-6 αστροναύτες - Η προηγούμενη φορά που είχαν συνυπάρξει ξανά 9 αστροναύτες ήταν το 2015, ενώ το 2009 ο αριθμός των «φιλοξενούμενων» είχε φτάσει κάποια στιγμή τους 13

astronaftes
Κάπως στενάχωρα είναι αυτές τις μέρες τα πράγματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπου στριμώχνονται εννέα αστροναύτες -αντί τρεις έως έξι που είναι συνήθως- από τέσσερις διαφορετικές διαστημικές υπηρεσίες (NASA, ESA, Roscomos, Εμιράτα).

Το πλήρωμα έγινε εννεαμελές από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν το ρωσικό «Σογιούζ» μετέφερε άλλους τρεις αστροναύτες στον ISS. Ευτυχώς, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου τρεις από τους εννέα θα γυρίσουν στη Γη και ο σταθμός θα γίνει πιο ευρύχωρος.

Πάντως στο παρελθόν η κατάσταση είχε υπάρξει ακόμη πιο ασφυκτική, με αποκορύφωμα το 2009, όταν 13 άνθρωποι είχαν στριμωχτεί στον ISS. Η προηγούμενη φορά που είχαν συνυπάρξει ξανά εννέα αστροναύτες ήταν το 2015.

Ο αστροναύτης που έχει αυτή τη στιγμή στραμμένα πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, είναι ο Χαζάα Αλί Αλμανσουρί, ο πρώτος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οποίος κάνει ένα σύντομο οκταήμερο πέρασμα από τον ISS (ήλθε στις 25/9 και φεύγει στις 3/10).

Διοικητής του ISS είναι σήμερα ο Ρώσος Αλεξέι Οβτσίνιν, ο οποίος θα παραδώσει τη διοίκηση στις 2 Οκτωβρίου στον Λούκα Παρμιτάνο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Θα είναι ο τρίτος Ευρωπαίος και ο πρώτος Ιταλός που θα διοικήσει το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης