84η ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη κινείται σε ταχύτητα 5G

84η ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη κινείται σε ταχύτητα 5G

Το ακραία γρήγορο ίντερνετ και οι απεριόριστες δυνατότητές του παρουσιάζονται στο περίπτερο 12 και στον χώρο της WIND

WIND_STAND_4
To 5G είναι εδώ και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Η 84η ΔΕΘ είναι η πρώτη έκθεση όπου παρουσιάζεται πιλοτικά το δίκτυο πέμπτης γενιάς και οι απεριόριστες δυνατότητές του, με βασικό χαρακτηριστικό το εντυπωσιακά γρήγορο ίντερνετ.

Επιβεβαιώνοντας τον διαχρονικό ρόλο της έκθεσης ως εφαλτήριο προβολής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας και με τη συνδρομή της WIND, η 84η ΔΕΘ περνάει στη νέα εποχή ταχυτήτων στην οποία αλλάζει δραστικά ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με το 5G είναι εφικτές οι εξ αποστάσεως χειρουργικές επεμβάσεις, η κίνηση των φορτηγών και των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, η μετάδοση τωνν αθλητικών και μουσικών γεγονότων σε πραγματικό χρόνο από το κινητό, το streaming ταινιών υψηλής ανάλυσης σε μερικά δευτερόλεπτα, η ευφυής διαχείριση δικτύων και εγκαταστάσεων καθώς και η λειτουργία «έξυπνων» κτιρίων και πόλεων.

Ως εκ τούτου όσοι περάσουν τις πύλες της 84ης ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G τηλεφώνων Huawei Mate 20X στην Ελλάδα, μέσα από το πιλοτικό δίκτυο 5G της WIND. Επίσης, στο περίπτερο 12 και στον χώρο της WIND, θα μπορούν να κατεβάσουν αρχεία πολλών GB ( σειρές, ταινίες, παιχνίδια) σε απίστευτα γρήγορες ταχύτητες, να δουν 4K video με εξαιρετική λεπτομέρεια και να κάνουν speed tests, ώστε να βιώσουν τις ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν μέσω του δικτύου 5ης γενιάς.

Άλλωστε οι υψηλές ταχύτητες είναι ένα από τα στοιχεία της νέας τεχνολογίας, που θα κάνουν εφικτή την επανάσταση που υπόσχεται. Το 5G θα είναι ακραία γρήγορο, πολύ σταθερό και ιδιαίτερα πολύπλευρο, αφού θα υποστηρίζει ακόμα περισσότερους χρήστες και συσκευές ταυτόχρονα, υπηρετώντας τους με ταχύτητες κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του 4G. Η ταχύτητά του θα αρκεί για να βλέπουμε, για παράδειγμα, ανεμπόδιστα βίντεο σε ποιότητα ανάλυσης 8Κ ή να κατεβάσουμε μια ταινία 3D μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, όταν με το 4G θα χρειαζόμασταν περίπου έξι λεπτά. Σήμερα με τα καλύτερα κινητά και στις απολύτως καλύτερες συνθήκες λήψης αγγίζουμε γύρω στα 200 Mbps, ενώ για να αποκαλείται ένα δίκτυο 5G θα πρέπει να ξεκινά από τα 1000 Mbps!

Εκτός από την ταχύτητα, τα 5G δίκτυα φέρνουν μια νέα εποχήστον χώρο του Διαδικτύου και λόγω της αξεπέραστης αξιοπιστίας των συνδέσεων, που μπορούν να εγγυηθούν, γεγονός το οποίο, μαζί με την εξάλειψη των καθυστερήσεων, θα αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο. Επίσης, το 5G σχεδιάζεται και προορίζεται για έναν κόσμο όπου δεκάδες δισεκατομμύρια συσκευές θα εξαρτώνται από τη συνεχή σύνδεση τους στο Διαδίκτυο, αποτελώντας τον καταλύτη ενός συνολικού ψηφιακού οικοσυστήματος. Αυτή η πολύπλευρη δυναμική των δικτύων κινητής τηλεφωνίας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η νέα τεχνολογία θα μετασχηματίσει ραγδαία κάθε πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, προς όφελος των ίδιων των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης