Τα τρελά «Νόμπελ» του 2019 για τον ανδρισμό των Γάλλων ταχυδρόμων και τη συσκευή για αλλαγή πάνας

Τα τρελά «Νόμπελ» του 2019 για τον ανδρισμό των Γάλλων ταχυδρόμων και τη συσκευή για αλλαγή πάνας

Τα Ig Nobel απονεμήθηκαν για 29η φορά στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

foto-esorou
Στην απονομή των Ig Nobel, των «Νόμπελ», δηλαδή, σε επιστήμονες που είδαν με άλλο μάτι την επιστήμη, προχώρησε το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η έρευνα του Γάλλου ειδικού στη γονιμότητα Ρότζερ Μιουσέτ από το πανεπιστήμιο της Τουλούζης ο οποίος «επιστράτευσε» Γάλλους ταχυδρόμους προκειμένου να ερευνήσει αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη θερμοκρασία των όρχεων. Η έρευνά του έδειξε ότι όντως υπάρχει διαφορά αλλά μόνο αν οι άνδρες φοράνε ρούχα και γι' αυτό εφηύρε και θερμαινόμενα εσώρουχα.

Συνολικά απονεμήθηκαν 10 βραβεία με τους νικητές να έχουν μόλις ένα λεπτό για ευχαριστίες καθώς ένα 8χρονο κορίτσι είχε αναλάβει να τους σταματά όταν ξεπερνούσαν το χρόνο κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «παρακαλώ σταμάτα, βαρέθηκα».

Στα 29α Ig Nobel δόθηκε και βραβείο Χημείας σε Ιάπωνες που υπολόγισαν πόση ποσότητα σάλιου παράγει ένας 5χρονος την ημέρα (μισό λίτρο) ενώ το βραβείο μηχανικής κατέληξε σε έναν Ιρανό που εφηύρε μια συσκευή για αλλαγή πάνας.

Στους νικητές και Ιταλοί επιστήμονες που βραβεύτηκαν για την επιμονή τους στο να δείξουν ότι «η πίτσα προστατεύει από τον θάνατο», μια πρόταση που δεν κατάφεραν ποτέ να αποδείξουν.

Ένας Βρετανός από το Λίβερπουλ βραβεύτηκε, τέλος, με το «νόμπελ Ειρήνης» των Ig Nobel γιατί ως μέλος διεθνούς ομάδας κατάφερε να χαρτογραφήσει ποια κομμάτια του ανθρώπινου σώματος προσφέρουν τη μεγαλύτερη απόλαυση όταν ξύνονται με πρώτους τους αστραγάλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης