iPhone: Η Apple παρουσίασε το νέο μοντέλο - Δείτε όλα τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του

iPhone: Η Apple παρουσίασε το νέο μοντέλο - Δείτε όλα τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του

Στη νέα εκδοχή του το εμβληματικό iPhone 11 δίνει έμφαση στις δυνατότητες φωτογράφησης και βίντεο - Νέος πανίσχυρος επεξεργαστής, αλλά χωρίς επαναστατική τεχνολογική καινοτομία - Εντυπωσιακή η έκδοση iPhone 11 Pro με τρεις κάμερες και τηλεφακό - Τιμή εκκίνησης του απλού iPhone 11 από 699 και του Pro από 999 δολάρια στις ΗΠΑ

iphon11-mesa
Το νέο iPhone φέρει τον κωδικό 11 και κατά την Apple είναι το πιο προηγμένο, το πιο γρήγορο και ολιγαρκές σε κατανάλωση ενέργειας, αλλά, κυρίως το μοντέλο με τις μεγαλύτερες δυνατότητες φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης, ανεβάζοντας τον πήχη για ολόκληρη την αγορά των smartphone. Παραδόξως, στην βασική του έκδοση, το iPhone 11 εμφανίζει τάσεις να είναι και ελαφρώς φθηνότερο από την προηγούμενη γενιά, με τιμή εκκίνησης τα 699 δολάρια στις ΗΠΑ. Παράλληλα, για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχει και το iPhone 11 Pro, ένα υπερ-όπλο για την καταγραφή και επεξεργασία εικόνας, με πραγματικά επαγγελματικές δυνατότητες. Σε αυτή του την έκδοση, το iPhone κοστίζει 999 δολ. και το iPhone Max με την οθόνη των 6,5 ιντσών φτάνει στα 1.099 δολάρια.

Μολονότι θεωρείται πλέον καθιερωμένη και μέρος των εθίμων της ψηφιακής αγοράς, η παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple δεν παύει να είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κλάδο. Προφανώς το καινούργιο iPhone επισκιάζει οτιδήποτε άλλο, όμως δεν είναι το μόνο νέο που αποκαλύφθηκε στην ειδική -και μεγαλειώδη κατά τα ειωθότα- εκδήλωση.

Apple Special Event — September 10, 2019



Απευθείας από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας και την hi-tech έδρα της Apple, εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν όλες τις ανακοινώσεις για το νέο Apple Watch, τα ασύρματα ακουστικά επόμενης γενιάς, ενδεχομένως για κάποιες έξυπνες οικιακές συσκευές, τις εξελίξεις στο AppleTV, τα λειτουργικά συστήματα (OS) για smartphone, iPad και υπολογιστές της Apple κ.λπ. Κυρίως, βέβαια, έληξε η προσμονή και η αγωνία για τις θαυμαστές -ή μη- καινοτομίες του νέου iPhone.

Το σύνθημα της βραδιάς ήταν «δώστε στους ανθρώπους υπέροχα εργαλεία και θα κάνουν υπέροχα πράγματα». O  διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, το επανέλαβε μόλις εμφανίστηκε στη σκηνή του Steve Jobs Theater. Και υποσχέθηκε «σπουδαίες αποκαλύψεις» στη συνέχεια της εκδήλωσης.

Κλείσιμο
Η πρώτη κατά σειρά ανακοίνωση που «ζέστανε» το κοινό, αφορά στο Apple Arcade, μια πλατφόρμα-βιβλιοθήκη video game. Πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία, διαθέσιμη σε 150 χώρες του κόσμου από τις 19 Σεπτεμβρίου. Το κόστος του χρήστη θα είναι 4,99 δολάρια το μήνα -συν μία δοκιμαστική περίοδος ενός μήνα δωρεάν. 


iph03


iph01
iph02
Μετά από το Apple Arcade, παρουσιάστηκε η συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα της Apple, το Apple TV+.  Με πρωτότυπο -και εντυπωσιακά πλούσιο περιεχόμενο. Η συνδρομή αντιστοίχως θα είναι και αυτή στα 4.99 δολάρια και θα είναι διαθέσιμη από την 1η Νοεμβρίου, σε πάνω από 100 χώρες του πλανήτη.

see



ipadad
Το ολοκαίνουργιο iPad στην 7η γενιά του θα είναι μεγαλύτερο σε διάσταση, ξεφεύγοντας από τις προδιαγραφές του «μεγάλου smartphone». Με οθόνη διαμέτρου 10.2 ιντσών και εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ταμπλέτας, το iPad εισέρχεται δυναμικά στην αγορά, με μεγάλες φιλοδοξίες. Ανάμεσα στις καινοτομίες του νέου μοντέλου, είναι και το περιφερόμενο εικονικό πληκτρολόγιο, το οποίο εμφανίζεται και εξαφανίζεται σε όποιο σημείο της οθόνης επιθυμεί ο χρήστης.


Η Apple εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της υγείας. Με τρεις διαφορετικές εφαρμογές, για ανθρώπους με προβλήματα ακοής, για την παρακολούθηση του γυναικείου κύκλου γονιμότητας και τα κρίσιμα μεγέθη της καρδιακής λειτουργίας, το Apple Watch γίνεται άγρυπνος φρουρός της ατομικής φυσικής κατάστασης.
iwatch02
iwatch01
Νέα χαρακτηριστικά έχει και το Apple Watch, στην 5η γενιά του. Το πιο σημαντικό, ότι η οθόνη του θα παραμένει διαρκώς ενεργοποιημένη, χάρη σε μια πανίσχυρη μπαταρία η οποία θα τροφοδοτεί με ενέργεια το έξυπνο ρολόι της Apple επί 24 ώρες συνεχώς. Το δε υλικό κατασκευής του Apple Watch είναι πλήρως ανακυκλώσιμο αλουμίνιο. Τιμή εκκίνησης τα 399 δολάρια και 499 για τα μοντέλα με δυνατότητα σύνδεσης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.


roloi01

Και το όνομα αυτού... iPhone 11! Ξεχωρίζει το προεξέχον τμήμα των φωτογραφικών φακών στο πίσω μέρος, υπογραμμίζοντας και οπτικά/απτικά την έμφαση στις δυνατότητες φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης της συσκευής.  Σύμφωνα με τηνApple, το iPhone 11 έχει τις καλύτερες κάμερες που ενσωματώθηκαν ποτέ σε smartphone, με απαράμιλλη ποιότητα εικόνας βίντεο.  Τα «όπλα» του iPhone 11 είναι δύο κάμερες 12 megapixel, με υπερ-ευρυγώνιο φακό. Στην παρουσίαση επιδείχθηκε η δυνατότητα των «slofies», δηλαδή τον σέλφι φωτογραφιών και βίντεο σε αργή κίνηση. 

Όλα αυτά είναι εφικτά χάρη στο νέο επεξεργαστή με την κωδική ονομασία Α13 Bionic, τον πιο ισχυρό, τον πιο γρήγορο και αποτελεσματικό που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ η Apple. Ενδεικτικά, οι δυνατότητές του φτάνουν το 1 τρισεκατομμύριο ενεργειών ανά δευτερόλεπτο.


i13
i12


ppp01
game01
game02
game03



til01

til02
Η έκπληξη της βραδιάς ήταν το iPhone Pro, το πρώτο μοντέλο με την σήμανση «Pro», δανεισμένη από τα επαγγελματικά, τα κορυφαία και ισχυρότερα μοντέλα υπολογιστών της Apple.  Στη μεγαλύτερη εκδοχή του, η οθόνη φτάνει τις 6,5 ίντσες. Με τρεις διαφορετικούς φακούς συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού τηλεφακού για φωτογραφία και βίντεο, το Pro είναι κυριολεκτικά μια επαγγελματική μηχανή. Οι υπεύθυνοι της Apple πρόσφεραν δοκιμαστικά το iPhone Pro σε γνωστούς επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι έμειναν κατάπληκτοι από την ποιότητα των εικόνων που κατέγραψαν, μόνο και μόνο με την ναυαρχίδα των smartphone της Apple. 



pro01
pro02
pro03



til03


til04


apple02
apple01
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης