Η viral ιστορία για την Ντόροθι και το tweet από το... ψυγείο!

smart-fridge-ekso

Μια ιστορία που έχει κατακλύσει τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο, μάλλον δεν είναι όπως φαίνεται...

Το όνομα "Dorothy" («Ντόροθι») έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες. Το στόρι που έχεις για πρωταγωνίστρια μια έφηβη και μιλά για την αγάπη της για το Twitter και την... εφευρετικότητά της, έχει κατακλύσει το διαδίκτυο.

Η ιστορία είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα. Μια απηυδησμένη μαμά που πήρε από την κόρη της όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές για να της αποκλείσει κάθε σύνδεση στο διαδίκτυο. Και μια 15χρονη που καταφέρνει να τουιτάρει από βιντεοκονσόλες, αλλά και το "smart" ψυγείο της οικογένειας!

Το πρώτο tweet της Ντόροθι που μίλησε για την ιστορία, δημοσιοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου. «Φεύγω για πάντα. Η μαμά μου μου πήρε το τηλέφωνο. Θα μου λείψετε όλοι. Κλαίω. Αντίο» έγραψε και όπως φαίνεται στο print screen, δημοσιοποίησε το tweet της από μια συσκευή Nintendo 3DS.

dorothy-twitter-ena


Τις επόμενες ημέρες, η Ντόροθι κατόρθωσε να τουιτάρει μερικές φορές ακόμα, μέσω άλλων συσκευών, όπως το Nintendo Wii.

dorothy-twitter-dyo


Η μαμά της, όταν καταλάβαινε τι συνέβαινε, της αποσπούσε και την «νέα» συσκευή που είχε βρει για να τουιάρει.

Μέχρι που η Ντόροθι κατόρθωσε να τουιτάρει από το... ψυγείο της οικογένειας!

Υποτίθεται πως χρησιμοποίησε την δυνατότητα φωνητικής εντολής του LG Smart ψυγείου και τουίταρε το εξής: «Δεν ξέρω αν θα ανέβει αυτό το tweet, μιλάω στο ψυγείο μου, τι στο καλό, η μαμά μου μου πήρε πάλι όλες τις συσκευές».

Η πηγή δίπλα από το κείμενο έγραφε ότι το tweet ανέβηκε μέσω "LG Smart Refrigerator."

dorothy-twitter-tria


Αμέσως η ιστορία της Ντόροθι έγινε viral.

Ο επίσημος λογαριασμός του Twitter και της εταιρίας LG της απάντησαν, στηρίζοντάς την.

dorothy-twitter-tessera
dorothy-twitter-pente


Πολλοί ήταν εκείνοι που θαύμασαν το πείσμα της μικρής και την εφευρετικότητά της, επισημαίνοντας πόσο εξοικειωμένα είναι τα νέα παιδιά με την τεχνολογία και πόσο έχει αλλάξει η ζωή μας.

Η «Ντόροθι» είναι όντως εξοικειωμένη με την τεχνολογία - αλλά το ψυγείο της δεν μπορεί να τουιτάρει, όπως απέδειξαν κάποιοι λίγο πιο υποψιασμένοι.

Η όλη ιστορία αποδεικνύεται hoax, άγνωστο από ποιον.

Το θέμα είναι πως ακολουθώντας απλές εντολές, καθένας μπορεί να γράψει πως τουιτάρει μέσω οποιασδήποτε μηχανής ή ότιδήποτε άλλο σκεφτεί - πριν λίγο καιρό ένας χρήστης είχε γράψει πως τουιτάρει από την καινούρια Gucci smart τουαλέτα του...

dorothy-twitter-eksi
dorothy-twitter-epta


Η ίδια η LG αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι κανένα από τα smart ψυγεία της δεν έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή του Twitter. Κάποια έχουν την δυνατότητα να μπαίνουν στο Ίντερνετ και ίσως η «Ντόροθι» να μπορούσε με αυτόν τον τρόπο να τουιτάρει - όμως τότε το tweet θα έπρεπε αυτόματα να γράφει πως έγινε «μέσω διαδικτύου».

Παρά το ότι η «Ντόροθι» μίλησε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο και παρά τις προσπάθειες πολλών να μάθουν την αληθινή ταυτότητά της, αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία και το μυστήριο με την «Ντόροθι» που έγινε viral, παραμένει ζωντανό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

HONOR_9X

Όταν η HONOR ανακοίνωνε την κυκλοφορία της σειράς HONOR 9X, με την μπροστινή pop-up κάμερα, η εταιρία ακόμα δήλωνε περήφανα πως το HONOR 8X είναι το πρώτο, σε πωλήσεις, κινητό για την HONOR. Όμως, τα 15 εκατομμύρια πωλήσεις του 8X, φαίνεται πως δε θα σταθούν εμπόδιο στο HONOR 9X για να πάρει εκείνο τα πρωτεία.

1
bb_king

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στον Αμερικανό μπλουζ κιθαρίστα και τραγουδοποιό  - Διαβάστε για τη ζωή του και ακούστε τραγούδια του  - Με ένα βίντεο - doodle, η Google τιμά σήμερα τον διασημότερο εκπρόσωπο των μπλουζ B.B. King