FlexCar: Μια νέα λύση στην αγορά αυτοκινήτου

FlexCar: Μια νέα λύση στην αγορά αυτοκινήτου

Η νέα λύση στη χρήση και απόκτηση αυτοκινήτου με ευέλικτο leasing. Ο πελάτης επιλέγει το αυτοκίνητο που θέλει, έχει δικαίωμα επιστροφής του ανά πάσα στιγμή χωρίς καμία χρέωση, αλλά και δικαίωμα αγοράς του, χωρίς μεγάλες προκαταβολές, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς κρυφές χρεώσεις.

kkar
Η καινοτομία στις μέρες μας δεν έχει όρια, ούτε και σύνορα. Δεν φυλακίζεται σε σχήματα και ορισμούς. Διεκδικεί το δικαίωμά της να αποδείξει στην πράξη τη διαφορά της και το ξεχωριστό στοιχείο που προσκομίζει στην αγορά και τους καταναλωτές. Με άλλα λόγια, καινοτομία στην πράξη!

Αυτή τη σκέψη είχα στο μυαλό μου ακούγοντας τον Κωνσταντίνο Δάβαρη να αναπτύσσει την ιδέα που φέρνει μαζί της μια startup όπως η FlexCar, στην οποία είναι συνιδρυτής. Η FlexCar, που έχει πίσω της μόνο λίγους μήνες λειτουργίας και τα πρώτα αμάξια της βρίσκονται πλέον στους δρόμους της Αθήνας, ευτύχησε από τα πρώτα της βήματα να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή της - 1,5 εκατ. ευρώ από δύο ελληνικά funds, το Uni.Fund και το VenturesFriends. Και τα δύο ventures capitals -της οικογένειας του Equifund- συμμετέχουν πλέον στο μετοχικό κεφάλαιο της FlexCar. Ιδρυτές της είναι ο Κωνσταντίνος Δάβαρης, πρώην στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών και απόφοιτος του Οικονομικού́ Πανεπιστημίου της Αθήνας και του London School of Economics, και ο Γιώργος Δεσύλλας, πρώην σύμβουλος επιχειρήσεων στις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες του κόσμου. Από την κουβέντα μας το πρώτο που συγκράτησα ήταν το γεγονός ότι ο ενδιαφερόμενος καταναλωτής θα έχει πλέον μία ακόμη επιλογή. Μια «νέα λύση» στην αγορά του αυτοκινήτου, που διαφοροποιείται από τις υπάρχουσες επιλογές, όπως αυτές της ενοικίασης (rent a car) ή του leasing.

Ο Κωνσταντίνος Δάβαρης διευκρινίζει και επισημαίνει: «Η FlexCar είναι η νέα λύση στη χρήση και απόκτηση αυτοκινήτου.

Προσφέρουμε ευέλικτο leasing αυτοκινήτων και δίνουμε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να αποκτήσει το αυτοκίνητο που θέλει για όσο το θέλει. Η FlexCar καινοτομεί και προσφέρει στον καταναλωτή την απόλυτη ευελιξία. Σε εμάς δεν υπάρχουν κλειστά συμβόλαια τετραετίας ή πενταετίας με ρήτρες και δεσμεύσεις, ούτε μεγάλες προκαταβολές και εγγυήσεις. Απλά επιλέγεις το αυτοκίνητο που θέλεις, το κρατάς για όσο θέλεις, έχεις δικαίωμα επιστροφής ανά πάσα στιγμή χωρίς καμία χρέωση, αλλά και δικαίωμα αγοράς του αυτοκινήτου που χρησιμοποιείς ανά πάσα στιγμή. Χωρίς μεγάλες προκαταβολές, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς κρυφές χρεώσεις.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους Ελληνες καταναλωτές το απόλυτο πακέτο υπηρεσιών για το αυτοκίνητό τους, που περιλαμβάνει τα πάντα εκτός από τη βενζίνη (τέλη κυκλοφορίας, μεικτή ασφάλεια, service, επισκευές, ελαστικά, λάδια), παρέχοντάς τους από τη μια απόλυτη ευελιξία και από την άλλη την πιο ευγενική και γρήγορη εξυπηρέτηση που θα μπορούσαν να έχουν.

Στο μυαλό των περισσότερων το πακέτο του παραδοσιακού leasing είχε συνδυαστεί μέχρι σήμερα με πολλές δεσμεύσεις, γραφειοκρατία και τραπεζικά ιδρύματα. Η FlexCar είναι σχεδιασμένη από “κανονικούς” ανθρώπους, που έχουν αίσθηση των αναγκών και των θέλω του καταναλωτή. Γι’ αυτό έχουμε καταφέρει να κάνουμε όλες τις διαδικασίες μας απλές και γρήγορες. Μπορείς να επιλέξεις και να κλείσεις το επόμενο αυτοκίνητό σου μέσα από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σου τηλεφώνου. Επίσης, μας ενδιαφέρει να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και διαρκούς συνεργασίας με τους πελάτες μας. Γι’ αυτό δίνουμε σε όλους τους πελάτες της FlexCar τη δυνατότητα να αλλάζουν κάθε δύο χρόνια αυτοκίνητο από εμάς εντελώς δωρεάν έτσι ώστε να ταιριάζει πάντα με τα θέλω και τις ανάγκες τους».

kkar
Από δεξιά προς αριστερά: Δάβαρης Κωνσταντίνος, CEO & co-founder FlexCar, Μαίρη Κονταρίδη, πρώτη πελάτης FlexCar (Δεκέμβριος 2018), Γιώργος Δεσύλλας, CFO & co-founder FlexCar, Χρήστος Σπυρόπουλος, Fleet Manager FlexCar
Κλείσιμο

Ο συνομιλητής μου επισημαίνει: «Με τη FlexCar απολαμβάνεις την απόλυτη ευελιξία σε ό,τι έχει να κάνει με το αυτοκίνητό σου. Το παίρνεις από εμάς, το κρατάς για όσο καιρό θέλεις, το επιστρέφεις οπότε θέλεις, το αγοράζεις οπότε θέλεις. Προφανώς, όσο περισσότερο καιρό το κρατήσεις τόσο πιο οικονομικά θα το πάρεις. Επιπλέον, σου δίνουμε τη δυνατότητα κάθε 24 μήνες να αλλάζεις αυτοκίνητο εντελώς δωρεάν έτσι ώστε να ταιριάζει με τις ανάγκες και τις οικονομικές σου δυνατότητες. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις ότι στη FlexCar για να ξεκινήσεις τη μίσθωση του αυτοκινήτου υπάρχει μόνο το FlexDeposit (ένα ποσό πολύ χαμηλό που υπό προϋποθέσεις επιστρέφει στο πορτοφόλι σου), σε αντίθεση με τις τεράστιες προκαταβολές που πρέπει να δώσεις για να αγοράσεις αυτοκίνητο με χρηματοδότηση ή μέσω του παραδοσιακού leasing, μπορείς εύκολα να καταλάβεις ότι παρέχουμε σε οποιονδήποτε θέλει αυτοκίνητο αυτό που έψαχνε μέχρι σήμερα».

Η FlexCar είναι startup, αλλά μια διαφορετική startup, καθώς χρειάζεται να διαθέτει κεφάλαια για να αναπτύσσεται μέσω της ενίσχυσης του στόλου των αυτοκινήτων που διαθέτει στους πελάτες της. Το πόσο γρήγορα θα αναπτυχθεί σχετίζεται απόλυτα με τη δυνατότητά της να βρίσκει χρηματοδότηση και να αγοράζει αυτοκίνητα - τέτοια που να καλύπτουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ενδιαφερόμενων υποψήφιων πελατών. Επιπλέον, είναι μια startup που έπεσε εξαρχής στα βαθιά της αγοράς καθώς είναι αναγκασμένη να διαμορφώσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες και το καταναλωτικό κοινό, αλλά και να υποστηρίξει -το πιο δύσκολο από όλα- προσωποποιημένες υπηρεσίες. Το τελευταίο μπορεί να αποτελέσει και το ακαταμάχητο συγκριτικό της πλεονέκτημα, καθώς η εξυπηρέτηση θα φύγει από το μαζικό και το γενικό πλαίσιο και θα έρθει στο πεδίο της προσωπικής επαφής.

Υπάρχει και συνέχεια. Αν και φειδωλοί, οι συνιδρυτές της FlexCar φαίνεται ότι βαδίζουν σε έναν καλά υπολογισμένο δρόμο εξωστρέφειας. Ο δρόμος αυτός δίχως άλλο έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό προς τη Δυτική Ευρώπη. Πρώτος προορισμός, εκτός της ελληνικής αγοράς, είναι η Ιταλία, όπου υπάρχουν εύκολα ορατές συγγένειες, καθώς οι συμπεριφορές Ελλήνων και Ιταλών ως προς το ιδιόκτητο Ι.Χ. αυτοκίνητο μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

Για το τέλος κράτησα μια δήλωση.«Με τη FlexCar απέκτησα πολύ́ γρήγορα, εύκολα και οικονομικά́ το αυτοκίνητο που πάντα ήθελα, χωρίς μεγάλες προκαταβολές και χρονικές δεσμεύσεις». Η δήλωση αυτή ανήκει στον πρώτο πελάτη της FlexCar, μια γυναίκα. Το όνομά της, Μαίρη Κονταρίδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης