Google: Η απαγόρευση των ΗΠΑ στη Huawei θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια

Google: Η απαγόρευση των ΗΠΑ στη Huawei θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια

Η Google διαφωνεί με την απαγόρευση της Ουάσινγκτον στην  Huawei Technologies – Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κινεζική εταιρεία θα μπορούσαν να πλήξουν την κυρίαρχη θέση αμερικανικών εταιριών

20767077
Έντονη είναι η διαφωνία της Google της Alphabet με την απαγόρευση των ΗΠΑ στην Huawei Technologies, καθώς κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times.

Η παρέμβαση της Google γίνεται σε μία περίοδο που ΗΠΑ και Κίνα επιβάλλουν εκατέρωθεν δασμούς, ενώ ανάμεσά τους εξελίσσεται η διαμάχη για τις κατά την αμερικανική πλευρά αθέμιτες εμπορικές πρακτικές του Πεκίνου.

Οι αμερικανικές κυρώσεις αναμένεται ότι βραχυπρόθεσμα θα πλήξουν τη Huawei. Ωστόσο, ειδικοί του κλάδου υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αναγκαστεί η εταιρία, όπως και άλλες κινεζικές εταιρείες, να αποκτήσουν αυτάρκεια, να δώσουν έμφαση στην ανάπτυξη εγχώριων τεχνολογιών, με αποτέλεσμα να πλήξουν την κυρίαρχη θέση αμερικανικών εταιριών, όπως της Google, μακροπρόθεσμα.

Η Google ανησυχεί ιδιαίτερα ότι δεν θα της επιτραπεί να αναβαθμίσει το λειτουργικό της σύστημα Android operating σε smartphones της Huawei, κάτι που υποστηρίζει η Google ότι θα οδηγήσει την κινεζική εταιρία να αναπτύξει τη δική της έκδοση λογισμικού, ανέφερε η εφημερίδα FT, επικαλούμενη πρόσωπα που έχουν ενημερωθεί για τις ανησυχίες της Google.

Ο αμερικανικός κολοσσός υποστήριξε ότι μια τροποποιημένη από τη Huawei εκδοχή του Android θα είναι πιο ευάλωτη σε χάκερ, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης