NASA: Το Curiosity έστειλε εκπληκτικές φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη

NASA: Το Curiosity έστειλε εκπληκτικές φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη

Το ρομποτικό μηχάνημα αποκόλλησε βράχο από την επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη»

mars22
Εκπληκτικές εικόνες από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη, τις οποίες έστειλε το διαστημικό ρομπότ εξερεύνησης Curiosity, δημοσιοποίησε η NASA, αποδίδοντας με χαρακτηριστική ευκρίνεια το περιβάλλον του «κόκκινη πλανήτη», σε μεγάλο βάθος.

Το Curiosity μάλιστα, πραγματοποίησε έρευνα σε έναν βράχο, ο οποίος ονομάστηκε Aberlady από τους επιστήμονες, προκαλώντας κάτι μοναδικό στα έωςε τώρα χρονικά της εξερεύνησης του Διαστήματος και ειδικότερα του πλανήτη Άρη. Το ρομποτικό όχημα που καταγράφει και στέλνει πληθώρα πληροφοριών στα κεντρικά της NASA, άνοιξε μία τρύπα στον βράχο, προκειμένου να αναλύσει τη σύνθεσή του. Η μεγάλη έκπληξη των επιστημόνων σημειώθηκε κατά τη διαδικασία εξόδου του τρυπανιού, καθώς το έδαφος γύρω από τον βράχο ήταν τόσο απαλό και μαλακό, που κουνήθηκε, σχεδόν αποκολλήθηκε, ολόκληρος ο βράχος.

Δείτε πριν...

mars1


...και μετά

Κλείσιμο
mars2

Η εμπειρία από προηγούμενες έρευνες σε βράχους του «κόκκινου πλανήτη» και ιδιαίτερα στην περιοχή Vera Rubin Ridge, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. «Στα επτά χρόνια έρευνας του Curiosity, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που μελετά τις εικόνες και τα στοιχεία του ρομποτικού μηχανήματος από τον «κόκκινο πλανήτη».

Εκτός από την αποκόλληση του βράχου, το Curiosity απαθανάτισε δύο εξαιρετικές φωτογραφίες με βάθος από τον πλανήτη: 

mars3
mars4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης