Πάμε πλατεία… να συνδεθούμε στο Internet;

Πάμε πλατεία… να συνδεθούμε στο Internet;

Μετά τα έξυπνα κινητά, τις έξυπνες τηλεοράσεις και τις έξυπνες οικιακές συσκευές, έρχονται τα έξυπνα… παγκάκια - Ποια είναι η νέα τεχνολογική τάση  που  εμφανίζεται κυρίως στις πλατείας της ελληνικής επαρχίας 

DSC02173
Μετά τα έξυπνα κινητά, τις έξυπνες τηλεοράσεις και τις έξυπνες οικιακές συσκευές, έρχονται τα έξυπνα… παγκάκια. Η νέα τάση εμφανίζεται με ανοδικούς ρυθμούς κυρίως στις πλατείες της επαρχίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους των δήμων, πέραν της Αθήνας, να μυηθούν στον σύγχρονο κόσμο που προσφέρει η τεχνολογία.

Τα καινούργια αυτά παγκάκια λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, διαθέτουν πλήρη ενεργειακή αυτονομία και προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή να φορτίσουν τις κινητές συσκευές τους και να περιηγηθούν στο διαδίκτυο δωρεάν μέσω σύνδεσης Wi-Fi, ενώ ξεκουράζονται.

Πρωτοπόρος της ενέργειας ήταν η πόλη της Λάρισας, η οποία έχει ενταχθεί στο πενταετές πλάνο ανάπτυξης υποδομών δικτύων νέας γενιάς της WIND. Τα «έξυπνα» παγκάκια δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να φορτίζει το smart phone, το tablet, αλλά και άλλα gadgets του, καθώς διαθέτει θύρες USB. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα να συνδεθεί στο internet με πολύ υψηλές ταχύτητες χάρη στις οπτικές ίνες που έχει εγκαταστήσει η WIND στην περιοχή κι έτσι να περιηγηθεί στο διαδίκτυο, να ανεβάσει φωτογραφίες στους SoMe λογαριασμούς του ή να ακούσει το αγαπημένο του τραγούδι στο youtube!

Σίγουρα είναι ιδιαίτερο, μοιάζει περίεργο και ίσως δυσνόητο, αλλά η λειτουργία τους είναι πάρα πολύ απλή και φιλική προς το περιβάλλον. Τα «έξυπνα παγκάκια» λειτουργούν με τη βοήθεια ηλιακής ενέργειας, ενώ το φωτοβολταϊκό σύστημα που διαθέτουν φορτίζει τις συσκευές των χρηστών με την βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας.

Η WIND ως βασικός αρωγός του εγχειρήματος για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας, βρίσκεται κοντά στους δήμους, υλοποιώντας λύσεις τεχνολογικές αλλά φιλικές τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τους πολίτες. Η εποχή των δικτύων νέας γενιάς δεν αποτελεί μια ιδεατή κατάσταση στην οποία «θα» φτάσουμε. Βρίσκεται μπροστά μας, και μας φωνάζει να την εξερευνήσουμε και την αξιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Τα χρόνια περνάνε, η τεχνολογία αλλάζει τη ζωή μας, όμως φαίνεται πως αλλάζει και τις φράσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε.

Κλείσιμο
Πάμ’ πλατεία να…συνδεθούμε στο Internet;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης