Επιστήμονες γονιμοποίησαν πρόβατα με σπέρμα από το 1968!

provata

Με το σπέρμα του Σερ Φρέντι και άλλων τριών κριαριών οι επιστήμονες προσπάθησαν να γονιμοποιήσουν 56 πρόβατα και τελικά το πέτυχαν για 34 εξ αυτών

Ένα σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα πέτυχε ομάδα επιστημόνων στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ καθώς κατάφερε να γονιμοποιήσει 34 πρόβατα με σπέρμα από το 1968!

Το σπέρμα του κριαριού που άκουγε στο όνομα Σερ Φρέντι καταψύχθηκε το 1968 προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέλλον.

Με το σπέρμα του Σερ Φρέντι και άλλων τριών κριαριών οι επιστήμονες προσπάθησαν να γονιμοποιήσουν 56 πρόβατα και τελικά το πέτυχαν για 34 εξ αυτών.

Οι επιστήμονες έδωσαν, μάλιστα, στη δημοσιότητα βίντεο με τις «κινήσεις» του κατεψυγμένου σπέρματος.

World's oldest semen under microscope -  University of Sydney


«Αυτό δείχνει το πόσο αξιόπιστη είναι η αποθήκευση σπέρματος για μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Σάιμον ντε Γκράαφ. Η συνεργάτης του Τζέσικα Ρίκαρντ δήλωσε ότι το σπέρμα στο πείραμά τους αποτελεί το παλαιότερο δείγμα που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα νεογέννητα προβατάκια έχουν τη χαρακτηριστική «ρυτίδα» που είχαν τα πρόβατα στην εποχή του Σερ Φρέντι.

frenti-ne1
Ο Σερ Φρέντι γεννήθηκε το 1963


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Fortnite_ar

Μείζον θέμα παγκοσμίως η αιφνίδια διακοπή του δημοφιλέστερου διαδικτυακού παιχνιδιού δράσης - Γονείς μηνύουν τους δημιουργούς του επειδή το Fortnite προκαλεί εξάρτηση, λειτουργεί σαν κοκαΐνη

24