Συναγερμός σε Facebook, Instagram και WhatsApp για το πολύωρο μπλακ άουτ- Ψάχνουν ακόμα την αιτία

Συναγερμός σε Facebook, Instagram και WhatsApp για το πολύωρο μπλακ άουτ- Ψάχνουν ακόμα την αιτία

Το μόνο που ανακοίνωσε το Facebook ήταν ότι το πρόβλημα δεν ήταν αποτέλεσμα επίθεσης χάκερ

foto-faceb
Συναγερμό προκάλεσε στο Facebook το πολύωρο και ταυτόχρονο μπλακ άουτ τόσο στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης όσο και στο Instagram και το WhatsApp.

Μέχρι στιγμής η μοναδική επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από το Facebook είναι ότι «δεν είναι αποτέλεσμα επίθεσης DDos (σ.σ. μια προσφιλής μέθοδος επίθεσης χάκερ)».

Το Instagram από την πλευρά του ανανκοίνωσε ότι «γνωρίζουμε ότι είναι ενοχλητικό, εργαζόμαστε σκληρά για να λύσουμε το πρόβλημα».



Κλείσιμο


Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται περίπου στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης και για τουλάχιστον 8 ώρες, όπως γράφουν οι Financial Times τόσο το Facebook όσο και το Instagram είχαν «πέσει».

Οι χρήστες των δύο μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν είτε ότι δεν μπορούσαν να τα «φορτώσουν» είτε ότι δεν μπορούσαν να γράψουν κάποιο σχόλιο.

Το μπλακ άουτ αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν πριν από λίγες ημέρες ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την ενοποίηση Facebook Messenger, Instagram και WhatsApp.

Θεωρείται το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook στην ιστορία του. Την τελευταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθμό, ήταν το 2008, όταν τότε είχε μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες και όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως σήμερα.

Τα προβλήματα ήσαν σοβαρότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό και το BBC. Προβλήματα μικρότερης κλίμακας είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι το Facebook, το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο, τα οποία είχαν αποδοθεί σε «ζητήματα του δικτύου» το πρώτο και στη δυσλειτουργία ενός κεντρικού υπολογιστή το δεύτερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης