Μηχανές αντί για ανθρώπους - Η Volkswagen «κόβει» έως 7.000 θέσεις μέχρι το 2023

Μηχανές αντί για ανθρώπους - Η Volkswagen «κόβει» έως 7.000 θέσεις μέχρι το 2023

Τι προβλέπει το πλάνο επενδύσεων του γερμανικού κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας

Volkswagen-ele
Ποιο είναι το ποσοστό εξάρτησης του ανθρώπου από τις μηχανές; Είναι πιθανό να εξελιχθούμε σε ένα... Matrix, όπου οι άνθρωποι θα λειτουργούν ως... τροφοδοτικά για τις μηχανές, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο; Το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον πολλά θα αλλάξουν, με το βασικότερο όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας, η απώλεια ίσως και εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, σε όλον τον κόσμο. Τρανό παράδειγμα ο γερμανικός κολοσσός στο αυτοκίνητο, Volkswagen, η οποία σχεδιάζει να «κόψει» από 5.000 έως και 7.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα αντικατασταθούν από μηχανές καιμ αυτόματα συστήματα.

Η ηγεσία της μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας, στην προσπάθειά της να «χρυσώσει το χάπι», ανέλυσε τις προβλέψεις της, λέγοντας πως οι θέσεις εργασίας που θα «κοπούν», θα γίνουν σταδιακά και θα αφορούν άτομα που είτε αποχωρούν οικειοθελώς, είτε βγαίνουν στη σύνταξη. Παράλληλα, όπως δηλώνουν οι Γερμανοί, θα δημιουργηθούν πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας, που θα αφορούν τον χειρισμό και τη συντήρηση των μηχανών.

Το νέο πλάνο σχετίζεται με την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αναμένεται, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, να έχει τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο έως το 2025. Το ίδιο πλάνο, περιλαμβάνει την παραγωγή 22 ηλεκτρικών οχημάτων μέσα σε μία δεκαετία, ενώ θα προσφέρει την ευκαιρία δημιουργίας τουλάχιστον 70 διαφορετικών μοντέλων.

Τέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο του 2015, η γερμανική εταιρεία επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, επενδύοντας στο μέλλον και ειδικότερα στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία αναμένεται να κατακλύσουν τον πλανήτη, στη βάση και του σχεδιασμού για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης