H Nikon αναπτύσσει νέο firmware για τις φωτογραφικές μηχανές mirrorless πλήρους κάδρου: τη Nikon Z 7 και τη Nikon Z 6

H Nikon αναπτύσσει νέο firmware για τις φωτογραφικές μηχανές mirrorless πλήρους κάδρου: τη Nikon Z 7 και τη Nikon Z 6

Η Nikon συνεχίζει να προσαρμόζεται στις ανάγκες των χρηστών που συνεχώς αλλάζουν, με την προσθήκη νέων λειτουργιών και βελτιωμένων δυνατοτήτων

gcxgcew
Αθήνα | Ελλάδα, 22 Φεβρουαρίου 2019: Η Nikon ανακοίνωσε την ανάπτυξη του νέου firmware για τις φωτογραφικές μηχανές mirrorless πλήρους κάδρου, τη Nikon Z 7 και Nikon Z 6. Το firmware θα εξασφαλίζει νέες λειτουργίες, όπως AF ανίχνευσης ματιών, έξοδο video RAW και υποστήριξη για κάρτες μνήμης CFexpress. Επιπρόσθετα, οι λειτουργίες AF/AE των φωτογραφικών μηχανών θα βελτιωθούν.

jujubjbw1


Η σειρά Z θα συνεχίσει να αποκρίνεται στις ολοένα μεταβαλλόμενες ανάγκες των χρηστών και θα παρέχει εμπειρίες απεικόνισης επόμενης γενιάς, οι οποίες ενισχύουν τους δημιουργικούς σκοπούς τους.

Οι ακόλουθες λειτουργίες και δυνατότητες θα παρέχονται με το νέο firmware

1. Υποστήριξη για AF ανίχνευσης ματιών για λήψεις φωτογραφιών (πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2019)

Κλείσιμο
Η λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών είναι ιδανική για τις λήψεις πορτραίτων. Η λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών που αναπτύσσεται τώρα, θα λειτουργεί τόσο με τη λειτουργία AF-S (μεμονωμένου AF) που είναι χρήσιμη κατά τη φωτογράφιση ακίνητων ατόμων όσο και με τη λειτουργία εστίασης AF-C (Συνεχής AF), που είναι αποτελεσματική κατά τη φωτογράφιση ατόμων που αλλάζουν συχνά πόζα. Η λειτουργία είναι δυνατόν να εντοπίζει πολλά μάτια, από τα οποία ο χρήστης μπορεί να επιλέξει πού πρέπει να εστιάσει η φωτογραφική μηχανή, εξασφαλίζοντας περισσότερη ευελιξία κατά τη φωτογράφιση πολλών ανθρώπων.

2. Αυξημένη απόδοση AF/AE (πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2019)

Η λειτουργία παρακολούθησης AE (αυτόματης έκθεσης) θα είναι σύντομα δυνατή στη λειτουργία συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας (παρατεταμένη), επιπρόσθετα με την τρέχουσα λειτουργία παρακολούθησης AF. Η απόδοση της AF σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα βελτιωθεί επίσης, εξασφαλίζοντας ταχύτερη αυτόματη εστίαση σε σκοτεινά ή μισοφωτισμένα περιβάλλοντα, τόσο στη λειτουργία φωτογράφισης όσο και στη λήψη video.

3. Υποστήριξη για έξοδο video RAW (η ημερομηνία κυκλοφορίας θα ανακοινωθεί)

Θα υποστηρίζεται η έξοδος της ροής δεδομένων 4K UHD και Full HD RAW από τη φωτογραφική μηχανή. Η έξοδος ροής δεδομένων RAW μπορεί έπειτα να εγγραφεί στη συμβατή μορφή RAW με τη χρήση συμβατής συσκευής εγγραφής. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν πλούσια χρώματα 12 bit για να εξασφαλίσουν ευέλικτη χρωματική διαβάθμιση.

4. Υποστήριξη για κάρτες μνήμης CFexpress (η ημερομηνία κυκλοφορίας θα ανακοινωθεί)

Το νέο firmware θα παρέχει υποστήριξη για το CFexpress, ένα νέο πρότυπο για κάρτες μνήμης, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες. Παρέχουν απόδοση με μεγαλύτερη ταχύτητα για πιο αποτελεσματική ροή εργασιών. Μετά την αναβάθμιση, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά και τις CFexpress και τις κάρτες XQD στη φωτογραφική μηχανή τους. Επιπρόσθετα με την Z 7 και την Z 6, στο μέλλον, η υποστήριξη για την κάρτα μνήμης CFexpress θα προστεθεί επίσης στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR Nikon D5 (Τύπου XQD), Nikon D850 και Nikon D500.

Σημειώσεις:
Η ονομασία XQD είναι εμπορικό σήμα της Sony Corporation.
Η ονομασία CFexpress είναι εμπορικό σήμα της CompactFlash Association (CFA).


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.nikon.gr
Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/NikonGR και στο Instagram: @nikongreece
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης