Φωτογραφίες: Ariane 64... το διαστημόπλοιο που θα «μεταφέρει» την Ευρώπη στη Σελήνη

Φωτογραφίες: Ariane 64... το διαστημόπλοιο που θα «μεταφέρει» την Ευρώπη στη Σελήνη

Δείτε τα φουτουριστικά σχέδια από την ευρωπαϊκή βάση στο Φεγγάρι - Στόχος η υλοποίηση του σχεδίου πριν το 2025 - Τι είναι ο ρηγόλιθος και πώς ανοίγει τον δρόμο στην κατάκτηση του Διαστήματος

ariane64_arthro
ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιράν, Ιαπωνία... Ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση του Διαστήματος μόλις ξεκίνησε και η Ευρώπη δεν σκοπεύει να μείνει πίσω, σχεδιάζοντας τη δημιουργία βάσης στη Σελήνη έως το 2025.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά από ενέργειες και προετοιμασίες, ώστε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει η μεταφορά των απαιτούμενων υλικών στον φυσικό δορυφόρο της Γης. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία βάσης-αποικίας, η οποία θα χρησιμεύει ως εφαλτήριο για την εξόρυξη πολύτιμων μεταλλευμάτων και συγκεκριμένα ρηγόλιθου, μέσω του οποίου παράγονται καύσιμα υψηλής ποιότητας, για προχωρημένες τεχνολογίες.

Για τον σκοπό αυτό, η ESA υπέγραψε ετήσιας διάρκειας συμβόλαιο με την αεροδιαστημική ευρωπαϊκή εταιρεία ArianeGroup, με έδρα το Παρίσι, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους Ariane της Ευρώπης, προκειμένου η δεύτερη να κάνει μια προκαταρκτική μελέτη για τη δυνατότητας μιας αποστολής εξόρυξης ρηγόλιθου στη σεληνιακή επιφάνεια.

Το Regolith είναι ένα μετάλλευμα από το οποίο είναι δυνατή η εξαγωγή νερού και οξυγόνου, επιτρέποντας έτσι την ανεξάρτητη ανθρώπινη παρουσία στο φεγγάρι, με την παργωγή των απαραίτητων καυσίμων για εξερευνητικές αποστολές στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Η εταιρεία Arianegroup ευελπιστεί ότι ο διαστημικός πύραυλος Ariane 64, η αναβαθμισμένη έκδοση του Ariane 6, θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του φιλόδοξου ευρωπαϊκού προγράμματος στο φεγγάρι, ενώ την τεχνολογική υποστήριξη από το έδαφος θα αναλάβει η βελγική Space Applications Services.

Δείτε τη διαστημική ρουκέτα με την οποία η Ευρώπη θα... μεταφερθεί στη Σελήνη, ανοίγοντας ελπίδα για ταξίδια ακόμη πιο βαθιά στο σκοτεινό διάστημα...

Κλείσιμο
lunar_main

Ο δε σχεδιασμός της ευρωπαϊκής βάσης στη Σελήνη έχει ολοκληρωθεί από τα προηγούμενα χρόνια, προβλέποντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε τη στιγμή που θα ξεκινήσει η υλοποίηση του εγχειρήματος, να έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες.

Δείτε τις φουτουριστικές -αν μη τι άλλο- φωτογραφίες:

lunar1
lunar2
lunar3
lunar4
lunar5
lunar6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης