Εκδρομή στο Διάστημα: Το «λεωφορείο» της Virgin Galactic πέταξε με επιτυχία σε ύψος 80 χλμ

Εκδρομή στο Διάστημα: Το «λεωφορείο» της Virgin Galactic πέταξε με επιτυχία σε ύψος 80 χλμ

Απόλυτα πετυχημένη η δοκιμαστική πτήση του διαστημικού λεωφορείου, που εκτοξεύθηκε από την έρημο Μοχάβε - Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν ήδη πληρώσει εισιτήριο για το ταξίδι στο Διάστημα

virgin_space
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η δοκιμαστική πτήση ενός διαστημικού τουριστικού σκάφους της Virgin Galactic, το οποίο εκτοξεύτηκε από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας και έφτασε στα όρια της γήινης ατμόσφαιρας, προτού να επιστρέψει με ασφάλεια στη Γη.

Αυτή η δοκιμαστική πτήση θεωρείται προάγγελος μιας νέας εποχής για τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια, η έναρξη της οποίας μπορεί να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο ιδιοκτής της Virgin, δήλωσε ότι στοχεύει να πραγματοποιηθεί η πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Δείτε βίντεο από την εκτόξευση: 

Watch Virgin Galactic's WhiteKnightTwo and Unity Take Off for Historic Trip to Space


Το αεροσκάφος που μετέφερε το διαστημόπλοιο SpaceShipTwo εκτοξεύτηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί (τοπική ώρα) από την έρημο Μοχάβε, παρουσία του Μπράνσον και εκατοντάδων θεατών. Όταν έφτασε σε ύψος 80 χιλιομέτρων –αρκετά ψηλά ώστε οι πιλότοι να αισθανθούν την έλλειψη βαρύτητας και να δουν την καμπύλη της Γης– κλαίγοντας ο Μπράνσον πανηγύρισε την επιτυχία αυτή αγκαλιάζοντας τους άλλους θεατές.

Κλείσιμο
Πριν από τέσσερα χρόνια, το πρώτο SpaceShipTwo συνετρίβη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο συγκυβερνήτης του και να τραυματιστεί σοβαρά ο κυβερνήτης.

Στη σημερινή πτήση το σκάφος μετέφερε δύο πιλότους, τέσσερα φορτία της NASA και έναν "επιβάτη": μια κούκλα σε φυσικό μέγεθος, που της είχαν δώσει το όνομα "Άνι".

Virgin Galactic is about to make history


Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν ήδη πληρώσει τη Virgin ή έχουν δώσει προκαταβολή για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, μια υποτροχιακή πτήση. Μεταξύ αυτών είναι ο ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο και ο τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ. Μια πτήση διάρκειας 90 λεπτών κοστίζει 250.000 δολάρια.

Τέτοιες τουριστικές διαστημικές πτήσεις σχεδιάζουν το τελευταίο διάστημα οι εταιρείες Blue Origin (του ιδρυτή του Amazon Τζεφ Μπέζος), η SpaceX του Έλον Μασκ, η Stratolaunch και η Boeing Co.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης