Τρεις νέες περιοχές της Αθήνας εισήλθαν στην εποχή του υπερ-γρήγορου ίντερνετ

Τρεις νέες περιοχές της Αθήνας εισήλθαν στην εποχή του υπερ-γρήγορου ίντερνετ

Και η Καλλιθέα και η Νίκαια και ο Κορυδαλλός κινούνται πλέον στη σφαίρα των υπερ-ταχυτήτων του WIND Fiber  -  Τι σημαίνει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι  

architecture-athens-building-951539
Στη σφαίρα των υπερ-υψηλών ταχυτήτων που προσφέρουν οι οπτικές ίνες κινούνται πλέον οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις των δήμων Καλλιθέας, Νίκαιας και Κορυδαλλού με τα εγκαίνια 65.000 νέων γραμμών οπτικών ινών τοπικά.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: Ότι σε αυτά τα σημεία το ίντερνετ «τρέχει» με ταχύτητες έως και 200mbps, προσφέροντας μια εντελώς διαφορετική εμπειρία πλοήγησης σε όσους αξιοποιούν τις υποδομές νέας γενιάς για την παροχή γρήγορου Internet και οι οποίες περιλαμβάνουν υλοποιήσεις μέχρι την καμπίνα (FTTC) και μέχρι το σπίτι και τον τελικό χρήστη (FTTH). Υπενθυμίζεται ότι οι ταχύτητες που είχαμε μέχρι πρόσφατα στις συνδέσεις ADSL μπορεί να φθάσουν έως τα 24 Mbps, ενώ στο VDSL τα 50 Mbps.

Πλέον οι χρήστες του δικτύου WIND Fiber ανεβάζουν και κατεβάζουν «βαριά» αρχεία πολύ γρήγορα και χωρίς «κολλήματα», βλέπουν ταινίες σε video streaming στην καλύτερη ποιότητα χωρίς καθυστερήσεις, παίζουν online games ανεμπόδιστα, επικοινωνούν ταυτόχρονα με πολλούς συνομιλητές, , ενώ σερφάρουν στα social media εξαιρετικά γρήγορα. Με λίγα λόγια οι συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, φέρνουν μια εντελώς νέα εποχή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε την τεχνολογία στην καθημερινότητά μας.

Δεν είναι όμως μόνο η προσωπική εμπειρία του χρήστη που αναβαθμίζεται. Η σύνδεση στο διαδίκτυο με οπτικές ίνες θα επηρεάσει σημαντικά κάθε τομέα της κοινωνίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς οι υπερ-ταχύτητες μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει ο κόσµος του IoT (Internet Of Things), το «έξυπνο» σπίτι, οι «έξυπνες» πόλεις και η τηλεϊατρική.

«Το μέλλον των πόλεων, αν θέλουμε να τις αποκαλούμε και να είναι πραγματικά «σύγχρονες», βρίσκεται στις νέες τεχνολογίες και οπωσδήποτε, προϋπόθεση είναι να διαθέτουν από τώρα τις απαραίτητες υποδομές για γρήγορο Internet και άριστη ποιότητα στις επικοινωνίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης. «Είναι υποχρέωσή μας να παρέχουμε σε όλους τους δημότες, χωρίς καθυστερήσεις ή περιορισμούς, τη δυνατότητα πρόσβασης σε ό,τι πιο σύγχρονο μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία κάθε στιγμή. Η εγκατάσταση νέου δικτύου οπτικών ινών σε όλη την πόλη, είναι η απολύτως απαραίτητη υποδομή και η προϋπόθεση που ανοίγει νέους ορίζοντες στην επικοινωνία, την εμπορική κι επιχειρηματική δραστηριότητα και αποτελεί παράγοντα που μπορεί να συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας».

«Η ολοκλήρωση του έργου εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών στον Δήμο Κορυδαλλού και η παροχή υψηλών ταχυτήτων Internet είναι ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στην πόλη. Οι νέες σύγχρονες υποδομές επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη πρόσβαση στις e-υπηρεσίες του Δήμου, του δημοσίου τομέα, της υγείας, της εκπαίδευσης, καθώς και τη διασύνδεση των επιχειρήσεων και των πολιτών, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση του Κορυδαλλού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Πιστεύω ότι, η εξαιρετική συνεργασία Δήμου και WIND, τόσο κατά τη διάρκεια του έργου, όσο και στη συνέχεια, μόνο οφέλη έχει για την τοπική κοινωνία και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών» είπε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Βάσει του πλάνου της WIND και παρά τις καθυστερήσεις στη ρευματοδότηση του δικτύου, εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το 50% της κάλυψης με υπηρεσίες οπτικών ινών στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί, ενώ ήδη περισσότερες από 103.000 γραμμές NGA είναι ενεργοποιημένες. Το 2020, δε, θα ολοκληρωθεί το δεύτερο μέρος του πλάνου της εταιρείας έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ σε υποδομές νέας γενιάς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επενδύσεις αυτές συμβάλλουν στο να κλείνει σταδιακά η ψαλίδα του ψηφιακού χάσματος της Ελλάδας με την Ευρώπη. Για τις Ultra Fast ταχύτητες, δηλαδή πάνω από 100Mbps, στο τέλος του τρέχοντος έτους η χώρα μας θα έχει κάλυψη 38% επί των νοικοκυριών (58% ο μέσος ευρωπαϊκός όρος). Επιπλέον, το αισιόδοξο σενάριο θέλει στο τέλος του 2019 η κάλυψη σε δίκτυα νέας γενιάς να φτάσει περίπου στο 65% του πληθυσμού, γεγονός που συνιστά τεχνολογικό άλμα για τη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης