Στις 26 Νοεμβρίου «ζωντανά» από το κανάλι της NASA η προσεδάφιση του Insight στον Άρη

Στις 26 Νοεμβρίου «ζωντανά» από το κανάλι της NASA η προσεδάφιση του Insight στον Άρη

Το InSight θα φτάσει στον «κόκκινο» πλανήτη μετά από ένα ταξίδι έξι μηνών, ενώ θα έχει διανύσει περίπου 480 εκατομμύρια χιλιόμετρα

insight
Στις 26 Νοεμβρίου η ανθρωπότητα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει «ζωντανή» εικόνα από την επιφάνεια του Άρη, καθώς η NASA ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει απευθείας την προσεδάφιση του διαστημοπλοίου Insight στον «κόκκινο πλανήτη».

Το Insight ξεκίνησε το ταξίδι του στις 5 Μαΐου και στις 26 Νοεμβρίου θα φτάσει στον προορισμό του, προκειμένου να ξεκινήσει την υλοποίηση της φιλόδοξης αποστολής του, στη μεγάλη επιχείρηση για τη συγκέντρωση πληροφοριών και στοιχείων, ενόψει του ακόμα πιο φιλόδοξου πρότζεκτ το οποίο περιλαμβάνει τη μετατροπή του πλανήτη σε ανθρώπινη αποικία. H προσεδάφισή του διαστημοπλοίου θα σημάνει την έναρξη μιας αποστολής που προορίζεται να διαρκέσει δύο χρόνια.

Το InSight δεν είναι μόνο στο ταξίδι του, καθώς συνοδεύεται από δύο μικρά διαστημόπλοια και συγκεκριμένα τα CubeSats (MarCO- Mars Cube One). Τα σκάφη της αποστολής MarCO θα μεταδίδουν δεδομένα από το InSight καθώς εισέρχεται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη και πραγματοποιεί την προσεδάφισή του. Ο έλεγχος των MarCO και του InSight θα γίνεται από το JPL (Jet Propulsion Laboratory) της NASA στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.


Το InSight θα φτάσει στον πλανήτη μετά από ένα ταξίδι έξι μηνών, ενώ θα έχει διανύσει περίπου 480 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα θα πυροδοτεί μικρούς πυραύλους, για τον έλεγχο της καθόδου του. Μετά θα ανοίξει ένα μεγάλο αλεξίπτωτο και θα πετάξει τη θερμική ασπίδα, ξεδιπλώνοντας τα τρία αντικραδασμικά «πόδια» του. Στην τελευταία φάση θα πυροδοτηθούν 12 κινητήρες καθόδου, με το ειδικό λογισμικό καθοδήγησης να επιβραδύνει το σκάφος μέχρι να φτάσει στο έδαφος. Τo InSight θα προσεδαφιστεί στην περιοχή Elysium Planitia.

InSight: Landing on Mars
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης