H Huawei με το Mate 20 Pro «ταράζει» την παγκόσμια αγορά

H Huawei με το Mate 20 Pro «ταράζει» την παγκόσμια αγορά

Η κινεζική εταιρεία Huawei παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα της που επιδιώκει να προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης on-device και να αναρριχηθεί στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς των premium smartphones– Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση στο Λονδίνο 

IMG_20181016_140457
«Καλωσήλθατε σε μια ανώτερη νοημοσύνη». Με αυτή τη φράση η Huawei παρουσίασε στο Λονδίνο, τη νέα της ναυαρχίδα, το Μate 20 Pro, που ενσωματώνει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, σηματοδοτώντας το τέλος της εποχής των απλών smartphones και την έλευση των Intelligent Phones.

Τα προηγούμενα χρόνια ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός ήταν αποφασισμένος να «χτυπήσει» στα ίσα το δίδυμο Apple και Samsung. Αφού το κατάφερε (η Huawei βρίσκεται πλέον στη 2η θέση της κατάταξης των κατασκευαστών) ο επόμενος στόχος της είναι η πρωτιά. Το Mate 20 Pro διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) Kirin 980, ο πρώτος στον κόσμο mobile επεξεργαστής στα 7nm εκτοξεύει τις επιδόσεις της συσκευής σε ταχύτητα, ενέργεια και αποτελεσματικότητα. Η τριπλή κάμερα με την προσθήκη του νέου Ultra Wide Angle φακού της Leica απαθανατίζει τοπία με ευρυγώνια λήψη, εστιάζει σε αντικείμενα σε πολύ κοντινή απόσταση έως και 2,5cm και δημιουργεί βίντεο κινηματογραφικών προδιαγραφών με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Κάνουμε ένα βήμα μπροστά» είπε ο Richard Yu, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, και η εικόνα του Mate 20 Pro εμφανίστηκε στις γιγαντοοθόνες του εκθεσιακού κέντρου ExCel, προκαλώντας ιαχές και χειροκροτήματα στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης που κατέφθασαν από όλο τον κόσμο στη βρετανική πρωτεύουσα για τα επίσημα αποκαλυπτήρια.
hua_mesa
Φανταστείτε ένα κινητό με τεχνητή νοημοσύνη, τόσο έξυπνο που μόλις στρέψεις την κάμερα σου σε ένα όμορφο τοπίο, αυτό θα καταλάβει τι βλέπεις και αμέσως θα φροντίσει να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να ληφθεί η τέλεια εικόνα. Κάπως έτσι λειτουργεί ο πιο ισχυρός επεξεργαστής της Huawei, σε συνδυασμό με τους τρεις φακούς της Leica, που είναι τοποθετημένοι σε τετράγωνο πλέγμα στην πίσω πλευρά της συσκευής, και δίνουν ανάλυση 20MP ο υπερευρυγώνιος, 40 MP ο βασικός, και 8ΜP ο τηλεφακός. Και οι τρεις φακοί μαζί υποστηρίζουν μία ευρεία γκάμα εστιακών μηκών (αντίστοιχο των επιδόσεων ενός φακού zoom 16-270mm), δίνοντας του την δυνατότητα να μιμηθεί τα αποτελέσματα των επαγγελματικών καμερών. 

hua_camera
Κλείσιμο

Τι θα λέγατε για ένα κινητό που μπορεί να αναγνωρίσει ένα κείμενο και να το μεταφράσει αυτόματα στη γλώσσα σου έως και 500% ταχύτερα από ό,τι θα μπορούσε οποιοδήποτε άλλο κινητό με το ίδιο software μετάφρασης; Η «καρδιά» του Mate 20 Pro, ο Kirin 980, το κάνει, ισχυρίζονται τα στελέχη της εταιρείας, προσθέτοντας ότι αυτό το chipset είναι έξι μήνες μπροστά από τον ανταγωνισμό.

specs

«Μόνο όταν αποκτήσουμε όλοι πρόσβαση στο ψηφιακό περιβάλλον, θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για μετάβαση σε μια εποχή ανώτερης νοημοσύνης. Σ’ αυτή τη μετάβαση τα smartphones παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η σειρά Huawei Mate 20 Series είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά της – ένας σύντροφος (mate) των καταναλωτών, που τους συνοδεύει και τους δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια πλούσια, πιο γεμάτη ζωή με ανώτερη νοημοσύνη, απαράμιλλη διάρκεια ζωής μπαταρίας και κάμερα υψηλών επιδόσεων», δήλωσε ο Yu παρουσιάζοντας όλες τις καινοτομίες που δημιουργούν νέα δεδομένα στην αγορά και οξύνουν τον ανταγωνισμό στον κλάδο της τεχνολογίας.

Mate_20_1
Η Huawei στρέφεται πλέον σε ένα πιο εκλεκτικό καταναλωτικό κοινό και για πρώτη φορά αλλάζει το design των συσκευών της, υιοθετώντας κυρτή οθόνη με μέγεθος 6,39 ίντσες και ανάλυση 3120x1440 pixels. Επιπλέον, τοποθετεί το σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων πάνω στην οθόνη και όχι στο πλαίσιο της συσκευής. Ιδιαίτερη προσοχή δίνει στη μπαταρία, η οποία έχει χωρητικότητα 4200 mAh, τη δυνατότητα να φορτίσει μέχρι το 70% της ενέργειάς της σε μόλις 30 λεπτά και να διαρκέσει μέχρι και 2 ημέρες με κανονική χρήση. Εκτός από ενσύρματη φόρτιση, το Mate 20 Pro υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση, ενώ με τη μορφή του Wireless Reverse Charging μπορεί να γίνει βάση ασύρματης φόρτισης, επιτρέποντας στο χρήστη να αξιοποιεί τη μπαταρία του για να φορτίσει άλλες συσκευές.

mesa_hua

Παράλληλα, η συσκευή έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου από την μπροστινή κάμερα η οποία έχει αισθητήρα 24 Megapixel, ενώ είναι ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη. Η μνήμη της είναι στα 6 GB με τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 128 GB, ωστόσο μπορεί να επεκταθεί με την προσθήκη μιας nano card (το εν λόγω αξεσουάρ πωλείται ξεχωριστά).  

Το περιβάλλον χρήστη EMUI 9.0

Η σειρά Huawei Mate 20 Series έρχεται με το EMUI 9.0, ένα έξυπνο περιβάλλον χρήστη βασισμένο στο λειτουργικό Android P. Το EMUI 9.0 ενσωματώνει ένα ενιαίο, εργονομικό design και ένα βελτιωμένο μενού ρυθμίσεων. Η νέα υποστήριξη gesture navigation επιτρέπει στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν με τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας μόνο κινήσεις και αγγίγματα, ενώ με τις νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης  μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα και να μετρήσει τις θερμίδες που έχει μια τροφή.

Mate_20_Pro

Διαθεσιμότητα και Τιμή

Το νέο HUAWEI Mate 20 Pro θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου με προτεινόμενη τιμή λιανικής 1.049 ευρώ στις αποχρώσεις Black, Midnight Blue και Twilight.

Σημειώνεται ότι η Huawei παρουσίασε τρία ακόμη μοντέλα, τα οποία όμως δεν θα είναι προς το παρόν διαθέσιμα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το «απλό» Mate 20 που επίσης έχει οθόνη 6,53 ιντσών, το Mate 20 X με οθόνη 7,2 ιντσών (και μπαταρία 5000 mAh) αλλά και μία πολυτελή έκδοση σε συνεργασία με το σχεδιαστικό οίκο Porsche Design, το Mate 20 RS Porsche Design, που θα κοστίζει σχεδόν 1.600 ευρώ.

IMG_20181016_165558
IMG_20181016_165616
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης