Εκτεθειμένα για τρία χρόνια τα προσωπικά στοιχεία 500.000 χρηστών του Google+

google1

Ο ιός δρούσε από το 2015, ενώ το πρόβλημα εντοπίστηκε το 2018 - Η Alphabet ανακοίνωσε ότι κλείνει το Google+ - Η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει κατάχρηση δεδομένων

Η Alphabet, θυγατρική εταιρεία της Google ανακοίνωσε σήμερα ότι έως και 500.000 λογαριασμοί χρηστών του Google+ ενδεχομένως να επηρεάστηκαν από έναν ιό που ίσως να εξέθεσε τα δεδομένα τους σε εξωτερικούς προγραμματιστές και η εταιρεία διακόπτει τη λειτουργία της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης για τους καταναλωτές.

Η Google επέλεξε να μην αποκαλύψει το πρόβλημα κυρίως λόγω φόβων ρυθμιστικών ελέγχων ανέφερε νωρίτερα σήμερα η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές και εσωτερικά έγγραφα.

Μια δυσλειτουργία του λογισμικού στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε σε εξωτερικούς προγραμματιστές δυνητική πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα χρηστών Google+ μεταξύ του 2015 και Μαρτίου 2018, όταν οι ερευνητές της εταιρείας εντόπισαν και διόρθωσαν το πρόβλημα, αναφέρει η WSJ.

«Δεν βρήκαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι κάποιος προγραμματιστής είχε γνώση αυτού του ιού, ή κατάχρησης του API και δεν εντοπίσαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο κατάχρησης δεδομένων προφίλ», ανέφερε η Google.

Ένα υπόμνημα, που προετοίμασαν η νομική υπηρεσία και στελέχη αρμόδια της πολιτικής της εταιρείας και κοινοποίησαν σε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη, προειδοποιούσε ότι η αποκάλυψη του ζητήματος πιθανώς να προκαλέσει «άμεσο ρυθμιστικό συμφέρον» και να εγείρει συγκρίσεις με τη διαρροή δεδομένων χρηστών του Facebook στην εταιρεία Cambridge Analytica, αναφέρει η WSJ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι ήταν ενήμερος επί του σχεδίου να μην ειδοποιηθούν οι χρήστες αφού μια εσωτερική επιτροπή κατέληξε σε αυτή την απόφαση, τονίζει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

είναι το επιχειρηματικό μοντέλο

της Google να κάνει data mining και όσοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της που είναι τσάμπα θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με αυτό. Το μεμπτό είναι ότι πολλές φορές εφαρμόζει "πλάγιες" τακτικές και τεχνάσματα και έρχονται στην επιφάνεια ύπουλες πολιτικές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι για την Google όταν προκύπτει κάτι που έστω και προσιδιάζει σε σκάνδαλο, δεν ανοίγει ρουθούνι, αναντίστοιχα με την Apple για παράδειγμα που όλα είναι στο μικροσκόπιο.

Πως το πες αυτό αρχηγέ;

;;;;

Ελπίζω να πιστεύει κανείς τα παραμύθια περί hackers

Αυτά είναι τα back doors που δίνονται στις υπηρεσίες ασφαλείας μασκαρεμένα ως data Hacks απλά για να έχουν οι εταιρίες plausible deniability

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης