To τρυφερό doodle της Google για την «Ημέρα του Παππού και της Γιαγιάς»

To τρυφερό doodle της Google για την «Ημέρα του Παππού και της Γιαγιάς»

Η παγκόσμια ημέρα προς τιμήν των μεγαλύτερων σε ηλικία συνανθρώπων μας θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 1990 με ψήφισμα του  ΟΗΕ, ενώ ο εορτασμός της ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 1991

doodle_2
Με ένα γλυκύτατο Doodle αφιερωμένο στους παππούδες και τις γιαγιάδες όλου του κόσμου η Google τιμά την «Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων», η οποία γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους. Στο doodle που μοιάζει με ζωγραφιά απεικονίζονται ένας παππούς και μία γιαγιά που διαβάζουν παραμύθια στα εγγόνια τους.

Η παγκόσμια ημέρα προς τιμήν των μεγαλύτερων σε ηλικία συνανθρώπων μας θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 1990 με ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με τον εορτασμό της ξεκινά την επόμενη χρονιά (1 Οκτωβρίου 1991).

Σκοπός του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση για ζητήματα που αφορούν την τρίτη ηλικία, αλλά και για εκτιμηθεί η συμβολή της στην κοινωνία.

Η συγκεκριμένη γιορτή είναι παρόμοια με την «Εθνική ημέρα παππού και γιαγιάς» που γιορτάζεται σε ΗΠΑ και Καναδά, καθώς και με το Double Ninth Festival της Κίνας (ημέρα κατά την οποία οι Κινέζοι, μεταξύ άλλων, επισκέπτονται τους τάφους των προγόνων τους), αλλά και με την «Ημέρα σεβασμού των ηλικιωμένων η οποία γιορτάζεται στην Ιαπωνία.

Σε ανακοίνωσή της για τη σημερινή ημέρα, η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (ΕΓΓΕ) προειδοποιεί πως τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές μελέτες για την εξέλιξη του πληθυσμού της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης είναι δυσοίωνα και αρκετά ανησυχητικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης