Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής: Το μουσείο που σου κάνει κλικ

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής: Το μουσείο που σου κάνει κλικ

Γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και ανοίγει ένα νέο χώρο στο Μοσχάτο

mousio-pc-5
Έχεις μπει σε μουσείο που έχει εκθέματα ίδιας ηλικίας με 'σένα;

Ε λοιπόν, ήρθε η ώρα. Την μοναδική αυτή ευκαιρία παρουσιάζει το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής στο οποίο μπορεί κανείς να δει το πρώτο mouse ή την πρώτη touch οθόνη (1974) στην Ιστορία της Πληροφορικής. Ίσως να φαντάζεται κανείς πως είναι ένας χώρος με οθόνες και ποντίκια. Ωστόσο όταν δεις από κοντά τον πρώτο υπολογιστή που σε φυσικό μέγεθος θα καταλάμβανε ένα ολόκληρο δωμάτιο ή όταν περιεργαστείς έναν σκληρό δίσκο σε μέγεθος ψυγείου και θα μάθεις πώς σχετίζεται ένας αργαλειός με τις διάτρητες κάρτες, τότε η παρουσία στον νέο ολοκαίνουργιο χώρο του Μουσείου θα σου γίνει ξεχωριστή εμπειρία στον χώρο της πληροφορικής

«Για πιο προχωρημένους» έχει να θαυμάσουν 260 περιφερειακά-ορόσημα, όπως τον AppleLisa και τον CommodorePET. Ή τον Amiga 2000 και τον Atari ST που ήταν το μήλο της έριδος τη δεκαετία του '80 (βλέπε εφεξής τις επικές μας social μάχες με το hashtag #versusIT). Θα δείτε μάχες με τους Amstrad, Commodore, Sinclair, IBM, Apple και πολλούς άλλους.

mousio-pc-3
mousio-pc-2
mousio-pc-1


Αν ανήκεις σε αυτούς που οι παραπάνω λέξεις δε σου λένε τίποτα, μη σκας. Γιατί υπάρχουν πολλά να δεις ακόμα. Κάτι θα σου τραβήξει την προσοχή ανάμεσα στα 4.500plus εκθέματα hardware, software και άλλα. Μπορείς απλά να χαζέψεις την πλούσια βιβλιοθήκη ή τη συλλογή από παλιά βιντεοπαιχνίδια. Ή να δείξεις στα παιδιά σου το Nokia 3310. Σε προθήκη.

Από τρεις αξέχαστες στιγμές που δεν θα πρέπει κανείς επισκέπτης να παραλείψει είναι να βγάλει φωτογραφία στο δωμάτιο '80s που έχουν φτιάξει οι άνθρωποι του Μουσείου. Και επειδή εκεί αγαπάνε το ρετρό ο επισκέπτης θα μπορεί να δει τηλέφωνο με κυκλικό καντράν, παλιό ραδιόφωνο και τηλεόραση με συνδεδεμένα τα joystick για να παίξει ο επισκέπτης πάνω στη φλοκάτη.

Και επειδή το 2018 βρίσκει το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής να γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας στις 29 Σεπτεμβρίου οι πόρτες του ανοίγουν στο νέο χώρο στη συμβολή των οδών Πέτρου Σπυροπούλου 2 και Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο.

mousio-pc-6
mousio-pc-5
mousio-pc-4
Κλείσιμο


Ειδικά για τις δύο πρώτες εβδομάδες (29 Σεπτεμβρίου με 14 Οκτωβρίου) θα ισχύσει εκτεταμένο ωράριο από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ. Γενική είσοδος: 4 ευρώ. Σχολεία, γκρουπ, πολύτεκνοι και φοιτητές (με επίδειξη ταυτότητας): 3 ευρώ. Άνεργοι (με βεβαίωση) και παιδιά κάτω των 6 ετών: δωρεάν. Ποιος ο λόγος για να το επισκεφθείς; Γιατί πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα της Πληροφορικής υπάρχει μια μικρή ιστορία. Και στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής οι άνθρωποί του τις συγκεντρώνουν και τις διασώζουν μέσα από σπάνια εκθέματα, αρχειακό υλικό και ιστορικά αντικείμενα. Στόχος είναι κάθε βόλτα στο μουσείο να ενθουσιάζει, εκπαιδεύει και εμπνέει τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, μέσα από ένα #recall_memory στις ιδέες εκείνες που επιτάχυναν την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα elmp.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης