To Facebook σταματά τη δια ζώσης συνεργασία του με πολιτικά γραφεία

To Facebook σταματά τη δια ζώσης συνεργασία του με πολιτικά γραφεία

To Facebook ανακοίνωσε την απόφασή του να μην στέλνει εργαζόμενους σε πολιτικά γραφεία κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας – Θα μπορεί να παρέχει βοήθεια διαδικτυακά

facebook__3_
Τη διακοπή της συνεργασίας του με πολιτικά γραφεία κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας ανακοίνωσε το Facebook, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος διαδικτυακά διαφημιστικός μεσάζων μετά την Google.

Η εταιρεία έστελνε εργαζόμενους σε πολιτικά γραφεία, για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της διαδικτυακής διαφημιστικής καμπάνιας.

Ο υπεύθυνος διαδικτυακής εκστρατείας του Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2016 παραδέχθηκε ότι η συνδρομή της Facebook βοήθησε στη νίκη της καμπάνιας. Σύμφωνα με το Facebook, ανάλογη βοήθεια προσφέρθηκε και στην Χίλαρι Κλίντον, που όμως αρνήθηκε.

Εξειδικευμένες συμβουλές πολιτικής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών προσφέρουν τόσο η Google όσο και η Twitter.

Πάντως, το Facebook ανακοίνωσε ότι αντί θα παρέχει δωρεάν διαφημιστικές συμβουλές σε όλα τα πολιτικά κόμματα μέσα από την ιστοσελίδα του. Παράλληλα, τα πολιτικά γραφεία θα μπορούν να λαμβάνουν διαδικτυακή βοήθεια και η εταιρεία δεν απέκλεισε συναντήσεις με πολιτικούς.

Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που αποκάλυψε το Bloomberg, ο Ντόναλντ Τραμπ ξόδεψε σε διαφημιστικά μηνύματα στο Facebook από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο του 2016 44 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 28 εκατομμυρίων που ξόδεψε το ίδιο διάστημα η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης