Ποιο γνωστό τεχνολογικό brand επιστρέφει στην ελληνική αγορά

Ποιο γνωστό τεχνολογικό brand επιστρέφει στην ελληνική αγορά

Και έχει ως σκοπό να ταράξει τα νερά στις λευκές συσκευές

leukes-syskeves_main01
Στο χώρο της τεχνολογίας υπάρχουν εμπορικά σήματα που έχουν καθιερωθεί στην συνείδηση των καταναλωτών -τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο- για την καινοτομία και την αξιοπιστία που προσφέρουν.

Ένα τέτοιο brand είναι και η Sharp, η οποία είναι γνωστή για τις μεγάλες ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες κ.ά.) που κατασκευάζει και έχουν ως βασικά χαρακτηριστικά την ευχρηστία και τον όμορφο και μοντέρνο σχεδιασμό.

Μετά από ένα «διάλειμμα» μερικών ετών, οι λευκές συσκευές της Sharp επιστρέφουν στην ελληνική αγορά μέσω της Westnet, μέλος του ομίλου Olympia και έναν εκ των κορυφαίων διανομέων προϊόντων τεχνολογίας στη χώρα μας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ξεκινά άμεσα, με την γκάμα των αρχικά διαθέσιμων προϊόντων να περιλαμβάνει ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, κουζίνες και φούρνους μικροκυμάτων. Στόχος της Westnet και της Sharp είναι να απευθυνθούν στα μεσαία στρώματα της αγοράς ηλεκτρικών ειδών, όπου οι καταναλωτές αναζητούν προϊόντα που προσφέρουν εξαιρετική σχέση μεταξύ τιμής και απόδοσης, ενώ δίνουν σημασία στην ευχρηστία και τον σχεδιασμό.
leukes-syskeves02

Η γκάμα των προϊόντων πρόκειται να ενισχυθεί σταδιακά και η πρώτη επιδίωξη είναι να καθιερωθεί το brand της Sharp μεταξύ των κορυφαίων προτιμήσεων των Ελλήνων καταναλωτών. Σημειωτέον πως στην πρόσφατη IFA, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας στον κόσμο, η Sharp παρουσίασε αρκετά νέα και καινοτόμα προϊόντα, δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως είναι η σύνδεση στο Internet και η αυτοματοποίηση, καθώς επίσης το design και η πρακτικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας φούρνος που μπορεί να ψήνει ταυτόχρονα 3 διαφορετικά φαγητά, αλλά και τα πλυντήρια της εταιρείας, όπου πατώντας ένα πλήκτρο αναλαμβάνουν να εντοπίσουν το είδος των ρούχων μέσα στον κάδο και να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση του κατάλληλου προγράμματος πλύσης.
Κλείσιμο
leukes-syskeves03

Για τη Westnet, η συνεργασία με τη Sharp αποτελεί μία σημαντική κίνηση, δεδομένου ότι σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στο κλάδο των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών - τις αποκαλούμενες και «λευκές» -, ο οποίος παρουσιάζεται ενισχυμένος τα τελευταία χρόνια. Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία αναφέρουν πως η αγορά των ηλεκτρικών συσκευών έφθασε το 2017 σε αξία τα 396 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση της τάξης του 3,6%, ενώ στο πρώτο πεντάμηνο του 2018 παρουσίασε άνοδο 4,1%, στα 153 εκατ. ευρώ, με το συγκεκριμένο κλάδο να είναι από τους λίγους που παρουσιάζουν θετικά πρόσημα ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια.
leukes-syskeves04

Η Westnet έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους διανομείς προϊόντων τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας ηγετική θέση. Η εταιρία διανέμει τα προϊόντα ορισμένων εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών της παγκόσμιας αγοράς, όπως είναι οι HP, Hewlett-Packard Enterprise, Microsoft, Samsung, LG, Canon, Logitech, Corsair, Philips, Eset, Creative και TP-Link, ενώ έχει και αποκλειστικά συμβόλαια διανομής με κατασκευαστές όπως είναι οι Asus, Lenovo, Motorola, Sharp, Fujitsu, Hitachi, Toshiba, Polaroid και Trust. Το πελατολόγιο της εταιρείας ξεπερνά τους 2.000 πελάτες, στους οποίους περιλαμβάνονται όλες οι μεγάλες αλυσίδες, κάτι που σημαίνει ότι τα προϊόντα της Sharp είναι διαθέσιμα στο σύνολο της ελληνικής αγοράς.
leukes-syskeves05

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης