Μικρή τρύπα προκαλεί διαρροή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Μικρή τρύπα προκαλεί διαρροή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το πλήρωμα αναγκάστηκε να ελέγξει την πηγή της διαρροής κλείνοντας ξεχωριστές μονάδες στο διαστημικό σταθμό και εντοπίζοντας ποιο από αυτά μπορεί να έχει υποστεί βλάβη - Τελικά εντοπίστηκε σε μέρος του διαστημικού οχήματος Soyuz MS-09, το οποίο έφτασε στο σταθμό στις αρχές Ιουνίου με ένα πλήρωμα αστροναυτών

ISS
Η NASA ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να συγκρατήσει μια μικρή διαρροή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το ζήτημα φαίνεται να είναι περιορισμένο και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο σταθμό δεν φαίνεται να βρίσκονται σε άμεση απειλή. Αλλά σήμανε πραγματικός συναγερμός μέσα στο εργαστήριο, το οποίο έστειλε τους αστροναύτες να βρουν άμεσα την αιτία του προβλήματος.

Το πλήρωμα αναγκάστηκε να ελέγξει την πηγή της διαρροής κλείνοντας ξεχωριστές μονάδες στο διαστημικό σταθμό και εντοπίζοντας ποιο από αυτά μπορεί να έχει υποστεί βλάβη. Τελικά εντοπίστηκε σε μέρος του διαστημικού οχήματος Soyuz MS-09, το οποίο έφτασε στο σταθμό στις αρχές Ιουνίου με ένα πλήρωμα αστροναυτών.

Είναι πιθανό το σκάφος να χτυπήθηκε από ένα μικρό κομμάτι από συντρίμμια που μπορεί να έχει διαπεράσει την επιφάνεια του και να αφήνει αέρα να διαφύγει από το εσωτερικό του διαστημικού σταθμού.

Αυτό το όχημα δεν απαιτείται για να επιστρέψουν οι αστροναύτες, οπότε οποιαδήποτε ζητήματα δεν δημιουργούν προβλήματα στην κάθοδο τους και μπορούν να απομακρυνθούν σχετικά εύκολα από το κύριο μέρος του ISS. Αλλά δεν είναι σαφές τι θα γίνει με το διαστημικό σκάφος εάν έχει υποστεί βλάβη.

Κατά τη στιγμή της ειδοποίησης, οι μηχανικοί στο έδαφος παίρνουν το πλήρωμα του διαστημικού σταθμού μέσω της διαδικασίας που απαιτείται για τη σφράγιση της οπής.

Κλείσιμο
Η αποσυμπίεση είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορεί να συμβεί στο ΔΔΣ.

Η NASA είπε ότι είχε αρχίσει να παρατηρεί τα προβλήματα την Τετάρτη το βράδυ, καθώς οι αστροναύτες κοιμόντουσαν.

"Καθώς οι ελεγκτές πτήσης παρακολουθούσαν τα δεδομένα τους, αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα στο πλήρωμα του Expedition 56 να κοιμηθεί καθώς δεν κινδύνευαν", ανέφερε η υπηρεσία σε μια ενημέρωση. "Όταν το πλήρωμα ξύπνησε την κανονική του ώρα σήμερα το πρωί, οι ελεγκτές πτήσεων στο Mission Control στο Χιούστον και στο Ρωσικό Κέντρο Ελέγχου Αποστολών έξω από τη Μόσχα άρχισαν να εργάζονται για να καθορίσουν τη θέση της διαρροής".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης