Γιατί οι μεγαλύτερες εταιρείες εγκαταλείπουν το Microsoft Azure για το Google Cloud

Γιατί οι μεγαλύτερες εταιρείες εγκαταλείπουν το Microsoft Azure για το Google Cloud

O Andrew Newdigate, Υπεύθυνος του GitLab για την μεταφορά στο Google Cloud Platform, δήλωσε ότι ο λόγος γι αυτή την αλλαγή είναι η βελτίωση των επιδόσεων και της αξιοπιστίας των υπηρεσιών που παρέχει το GitLab.

Google_cloud_cloudevo

Η Google πέτυχε μια μικρή νίκη έναντι της Microsoft στο άκουσμα της είδησης ότι το GitLab θα μεταφέρει όλες τις εργασίες του από το Azure cloud στο Google Cloud.

Όταν η Microsoft εξαγόρασε το GitHub πολλοί χρήστες δεν φάνηκε να χάρηκαν. Τουλάχιστον 100.000 από αυτούς αποφάσισαν να αφήσουν το GitHub για το GitLab, το οποίο θα μεταφέρει όπως είπαμε παραπάνω, ολόκληρη την πλατφόρμα στο Google Cloud (GCP).

O Andrew Newdigate, Υπεύθυνος του GitLab για την μεταφορά στο Google Cloud Platform, δήλωσε ότι ο λόγος γι αυτή την αλλαγή είναι η βελτίωση των επιδόσεων και της αξιοπιστίας των υπηρεσιών που παρέχει το GitLab. Ειδικότερα, η μεταφορά αυτή γίνεται διότι η εταιρία πιστεύει ότι το μέλλον ανήκει στην πλαφόρμα ανοιχτού λογισμικού Kubernetes. Μέσω αυτής της πλατφόρμας η αξιοπιστία των έργων μεγάλης κλίμακας είναι εγγυημένη. Συνεπώς το Google Cloud είναι η καλύτερη επιλογή και δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι η Google εφηύρε την πλατφόρμα του Kubernetes με αποτέλεσμα να παρέχει και την καλύτερη υποστήριξη.

Τέλος, το GitLab ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την μεταφορά στο Google Cloud στις 28 Ιουλίου. Ωστόσο το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο μιας και χρειάζεται να μεταφερθούν 200 terabytes δεδομένων από το Microsoft Azure στο Google Cloud.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης