Στον «κάδο ανακύκλωσης» 200 εφαρμογές του Facebook

Στον «κάδο ανακύκλωσης» 200 εφαρμογές του Facebook

Προσωρινά Delete έχουν γίνει σε περίπου 200 εφαρμογές του Facebook λόγω του σκανδάλου Cambridge Analytica - «Ζητάμε συγγνώμη για το λάθος μας», λέει ο υπ' αριθμόν δύο του Facebook, Ime Archibong

fac_89
Συνεχείς προσπάθειες να πείσει τα δισεκατομμύρια των χρηστών του ότι τα προσωπικά δεδομένα τους είναι ασφαλή, καταβάλλουν οι υπεύθυνοι του Facebook.

Ο δημοφιλέστερος εκ των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθεί να κλονίζεται. Η σχέση εμπιστοσύνης που έχτιζε με τα δισεκατομμύρια των φανατικών οπαδών μοιάζει να έχει διαρραγεί μετά τα γεγονότα του Μαρτίου.

Το σκάνδαλο ονόματι Cambridge Analytica και η διαρροή προσωπικών δεδομένων περίπου 90 εκατομμυρίων χρηστών, δεν λέει να ξεφουσκώσει.

Τελευταίο update η ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Facebook, Ime Archibong, ότι η αναστέλλεται η λειτουργία περίπου 200 εφαρμογών.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2018 όταν αποκαλύφθηκε πως μεγάλες ποσότητες δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook είχαν πέσει στα χέρια ερευνητικής εταιρίας που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της προεκλογικής καμπάνιας του μετέπειτα Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εφαρμογές «πάγωσαν» εν αναμονή διεξοδικής έρευνας σχετικά με το κατά πόσο διευκόλυναν οποιαδήποτε διαρροή δεδομένων, δήλωσε ο κ. Archibong.

Κλείσιμο
fac_961


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διευθύνοντα Συμβούλου (CEΟ) του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στις 21 Μαρτίου 2018: «Έχουν εξεταστεί, μέχρι στιγμής, χιλιάδες εφαρμογές στο πλαίσιο της έρευνας».

Ο κ. Ζούκερμπεργκ τόνισε ότι θα διερευνήσει όλα τα applications που είχαν πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών, πριν η εταιρεία περιορίσει την πρόσβαση στα δεδομένα, το 2014.

«Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να βρούμε όλες τις εφαρμογές που ενδέχεται να έχουν καταχραστεί τα δεδομένα των ανθρώπων από το Facebook - και θα χρειαστεί χρόνος», ανέφερε ο Archibong. «Έχουμε μεγάλες ομάδες εσωτερικών και εξωτερικών εμπειρογνωμόνων που εργάζονται σκληρά για να διερευνήσουν αυτές τις εφαρμογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Το Facebook θα διενεργήσει συνεντεύξεις και θα ζητήσει πληροφορίες από επίμαχες εφαρμογές και μπορεί να φτάσει μέχρι και να πραγματοποιήσει ελέγχους που περιλαμβάνουν επιτόπιες επιθεωρήσεις, πρόσθεσε ο Archibong.

Εάν οι έρευνες του Facebook εντοπίσουν ότι οι εφαρμογές καταχράστηκαν ιδιωτικές πληροφορίες, οι εφαρμογές θα απαγορευτούν και οι χρήστες θα ενημερωθούν.

«Θα δείξει στους ανθρώπους αν αυτοί ή οι φίλοι τους έχουν εγκαταστήσει μια εφαρμογή που κατάχρηση δεδομένων πριν από το 2015», σημείωσε ο δεύτερος ισχυρός άνδρας του Facebook.

Το Facebook έπληξε το σκάνδαλο της ιδιωτικής ζωής στα μέσα του φετινού Μαρτίου μετά την ανακοίνωση των ΜΜΕ ότι η Cambridge Analytica κακώς είχε πρόσβαση στα δεδομένα για να δημιουργήσει προφίλ στους Αμερικανούς ψηφοφόρους και να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το περιστατικό οδήγησε σε αντιδράσεις από διασημότητες και οδήγησε στην εταιρεία να χάσει δισεκατομμύρια στην αγοραία αξία. Ο Ζούκερμπεργκ ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη που έκανε η εταιρεία του και κατέθεσε ενώπιον του Καπιτωλίου.

Ωστόσο, η εταιρεία Facebook ανέκτησε μεγάλο μέρος από τις αρχικές ζημίες, αφού κατόρθωσε να καταγράψει εκπληκτικά ισχυρή άνοδο των κερδών κατά 63% και αύξηση των χρηστών όταν ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα στις 25 Απριλίου 2018.

Facebook has suspended about 200 apps
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης