Η Google σταματά τις διαφημίσεις για το δημοψήφισμα για τις εκτρώσεις στην Ιρλανδία

Η Google σταματά τις διαφημίσεις για το δημοψήφισμα για τις εκτρώσεις στην Ιρλανδία

Η απόφαση ελήφθη μετά από την αυξημένη ανησυχία ότι τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος – Η απόφαση της Google θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες 24 ώρες 

google
Την απαγόρευση των διαφημίσεων για το δημοψήφισμα με θέμα τις εκτρώσεις που θα πραγματοποιηθεί στην Ιρλανδία στις 25 Μαΐου αποφάσισε η Google.

Η απόφαση ελήφθη εν μέσω αυξημένων ανησυχιών ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η Google ή το Facebook μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για να επηρεάσουν τα αποτελέσματα εκλογών ή δημοψηφισμάτων. Μάλιστα, οι ανησυχίες κάνουν λόγο για έξωθεν παρεμβάσεις προσώπων, που μπορούν να αναμιχθούν στα εσωτερικά ζητήματα τρίτης χώρας.

Εκπρόσωπος της Google ανακοίνωσε: «αποφασίσαμε να σταματήσουμε όλα τα διαφημιστικά που συνδέονται με το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία». Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει έναν αριθμό διαφημιστικών για το δημοψήφισμα. Οι χρήστες που θα αναζητήσουν σχετικούς όρους είναι πολύ πιθανόν να δουν αναρτήσεις που οδηγούν σε ιστοσελίδες που δρουν είτε υπέρ είτε κατά του σχεδίου για τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων στη χώρα.

Η απαγόρευση θα ισχύσει μέσα σε 24 ώρες και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του δημοψηφίσματος. Δεν θα επηρεάσει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται μάλλον ειδήσεις από οργανισμούς, παρά πληροφορίες από τις καμπάνιες.

Η ανακοίνωση έρχεται μια μέρα μετά την αντίστοιχη του Facebook, που αποφάσισε να σταματήσει όλες τις διαφημίσεις που δεν προέρχονται από την Ιρλανδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης