Διάκριση τριών ελληνικών εταιρειών σε συνέδριο τεχνολογίας στην Καλιφόρνια

Διάκριση τριών ελληνικών εταιρειών σε συνέδριο τεχνολογίας στην Καλιφόρνια

Ποιοι ξεχώρισαν στο Orange County

accelereta
Συναισθηματική ανάλυση κοινού και χάραξη στρατηγικής με βάση τις δημόσιες δηλώσεις των χρηστών στα social media, εντοπισμός της γνησιότητας των προϊόντων με αναγνώριση DNA και μία πλατφόρμα που παρέχει υπηρεσίες μεταφορών με πολύ χαμηλό κόστος, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών από την ελληνική αποστολή στην Καλιφόρνια. Οι υπηρεσίες που παρέχουν αποκλειστικά τρεις ελληνικές εταιρείες ξεχώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Orange County της Καλιφόρνια.

Οι τρεις εταιρείες επελέγησαν ως οι καλύτερες ανάμεσα σε 50 που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης “Accelerate Greece”. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος στο Irvine του Λος Άντζελες από την αμερικανική Ergo Capital και την διεθνούς εμβέλειας μη κυβερνητική οργάνωση The Hellenic Initiative και είχε ως κύριο σκοπό να βοηθήσει ελληνικές εταιρείες να δείξουν την εξωστρέφειά τους, να τις βάλουν στη διεθνή αγορά και να αποδείξουν πως τα ελληνικά μυαλά μπορούν να διαπρέψουν στο εξωτερικό, ακόμη και αν έχουν την έδρα τους και προσφέρουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Οι τρεις ελληνικές εταιρείες (Pulse and Opinion, Bio Cos, Join Cargo) αξιολογήθηκαν από επιτροπή στην οποία μετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από τη Μέκκα της τεχνολογίας στην Καλιφόρνια και επελέγησαν μετά από αυστηρή αξιολόγηση με βάση τις λύσεις, τις δυνατότητες και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διαθέτουν. Τα στελέχη των ελληνικών εταιρειών, είχαν την ευκαιρία ενώπιον εκατοντάδων επενδυτών και εκπροσώπων των κορυφαίων εταιρειών του κόσμου (SpaceX, Microsoft, FedEx, Google, Bank of Americaκ.λπ.) να παρουσιάσουν το έργο τους, τη δράση τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν καθώς και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα που τους βοηθούν να στέκονται επάξια απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό.

Οι τρεις ελληνικές εταιρείες ήδη πέτυχαν όχι μόνο να γίνουν αντικείμενο συζήτησης για μία εβδομάδα στο χώρο των επενδύσεων και της τεχνολογίας, αλλά και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, το δίκτυο και τις επαφές για να αναπτύξουν άμεσα στρατηγική συνεργασία με αμερικανικές επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις - κολοσσοί και καινοτόμα κεφάλαια (venturecapital) έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον όχι μόνο να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και να επενδύσουν τα απαραίτητα κεφάλαια, ώστε να επιτύχουν διείσδυση στην απαιτητική αμερικανική αγορά.

«Φέτος καταφέραμε να βοηθήσουμε τρεις πολύ αξιόλογες ελληνικές εταιρείες να δείξουν τι αξίζουν στο κατάλληλο κοινό και πραγματικά εντυπωσίασαν. Τους προσφέραμε τα εφόδια που χρειάστηκαν και τη γνώση που απαιτείται για να είναι περισσότερο έτοιμοι στις προκλήσεις της διεθνούς αγοράς. Είμαι πολύ υπερήφανος που τοAccelerateGreeceμπορεί να συμβάλει στην στήριξη νέων ελληνικών επιχειρήσεων και κάθε χρόνο να βοηθάμε ακόμη περισσότερους» δήλωσε ο ελληνοκαναδικής καταγωγής Peter Polydor, εμπνευστής του “Accelerate Greece” που μαζί με την Οργάνωση The Hellenic Initiative διοργάνωσαν τη φετινή πρωτοβουλία.

Οι τρεις εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος στο “Accelerate Greece” και κατάφεραν να κάνουν την τεχνολογική διαφορά και να αναδείξουν την ελληνική καινοτόμο επιχειρηματικότητα είναι:

Κλείσιμο
- Pulse and Opinion (Αθήνα και Χίο):Εταιρεία που συλλέγει και αναλύει ψηφιακά δεδομένα χρησιμοποιώντας αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης. Μέσω ειδικής πλατφόρμας αποτυπώνεται σε πραγματικό χρόνο το συναίσθημα του κοινού, βοηθώντας μεγάλες επιχειρήσεις και πρόσωπα να χαράξουν καλύτερα τη στρατηγική τους και να προστατεύσουν την ψηφιακή τους φήμη.

- Bio Cos (Χανιά, Κρήτη): Eταιρεία βιοπληροφορικής για την καταπολέμηση τόσο της παραποίησης του τελικού προϊόντος όσο και της νοθείας της πρώτων υλών στις βιομηχανίες φαρμάκων, καλλυντικών και τροφίμων. Αναπτύσσει εφαρμογές σε αναδυόμενες και καινοτόμες τεχνολογίες με τη χρήση γενετικής πληροφορίας (DNA).

- Join Cargo (Αθήνα): Οnline εργαλείο αναζήτησης φορτηγών δημοσίας χρήσης μέσα από το οποίο οι εταιρείες κλείνουν χώρο για να μεταφέρουν το φορτίο τους σε ήδη προγραμματισμένα δρομολόγια, χωρίς τηλέφωνα και διαπραγματεύσεις. Στην Join Cargo,oι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συμπληρώνουν τα στοιχεία του φορτίου που θέλουν να μεταφέρουν και βλέπουν άμεσα όλες τις επιλογές σε μεταφορείς, εξοικονομώντας έως 60% στα κόστη μεταφορών τους, καθώς οι χρεώσεις γίνονται με βάση τον όγκο του φορτίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης