NASA: Η εξερεύνηση της Σελήνης προάγγελος για το ταξίδι του ανθρώπου στον Άρη

NASA: Η εξερεύνηση της Σελήνης προάγγελος για το ταξίδι του ανθρώπου στον Άρη

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την ανθρώπινη αποστολή στον φυσικό δορυφόρο της Γης και για την κατασκευή ενός επιστημονικού σταθμού σε τροχιά γύρω από το Φεγγάρι

NASAole
Χαρτογράφηση του ηλιακού μας συστήματος και του γαλαξία... Εξερεύνηση για εξωπλανήτες που ενδεχομένως να υπάρχει ζωή... Αποστολές στον Δία και στον Ήλιο... Το μεγάλο σχέδιο, ωστόσο, για την ανθρωπότητα, ξεκινά μόλις τώρα! Η NASA ανακοίνωσε την Πέμπτη την επέκταση της επιχείρησης για την εξερεύνηση της Σελήνης, με περισσότερους επιστήμονες και περισσότερες αποστολές στον φυσικό δορυφόρο της Γης. Ένα σχέδιο, που αποτελείο τον προάγγελο, όπως λένε οι επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας, για το ταξίδι του ανθρώπου στον πλανήτη Άρη.

Η NASA στρέφει εκ νέου την προσοχή της στο Φεγγάρι, καθώς η εξερεύνηση του «μικρού πλανήτη» θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για το γενικότερο διαστημικό πλάνο. Με νέους σπόνσορες και συνεργάτες, η διαστημική υπηρεσία προγραμματίζει να ξεκινήσει με ρομποτικές αποστολές στη Σελήνη, καθώς και έναν σταθμό-πύλη εισόδου, όπως τον αποκαλεί, σε τροχιά γύρω από το Φεγγάρι, ο οποίος θα φιλοξενεί τους αστροναύτες. Ήδη έχει ξεκινήσει η προεργασία, με την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων και με νέες τεχνολογίες, ενόψει της οργάνωσης μίας νέας ανθρώπινης αποστολής στην επιφάνεια της Σελήνης, γράφοντας ξανά ιστορία. «Αυτή η μακροπρόθεσμη εξερεύνηση και ανάπτυξη της Σελήνης, θα μας δώσει την εμπειρία για το επόμενο τεράστιο άλμα, τις ανθρώπινες αποστολές στον Άρη, αλλά και σε προορισμούς ακόμη πιο μακρινούς», δηλώνει με ενθουσιασμό ο επικεφαλής του προγράμματος.

Στις 27 Απριλίου, η NASA δημοσίευσε ένα σχέδιο Αίτησης Υποβολής Προτάσεων, ενθαρρύνοντας την εμπορική διαστημική βιομηχανία των ΗΠΑ να εισαγάγει νέες τεχνολογίες για την παράδοση ωφέλιμου φορτίου στη Σελήνη. Στόχος είναι η επίσπευση των διεργασιών για την προετοιμασία υλοποίησης της αποστολής στο Φεγγάρι. Η NASA σκοπεύει να αναθέσει πολλαπλές συμβάσεις για τις υπηρεσίες αυτές μέσα στην επόμενη δεκαετία, ενώ οι αποστολές στην σεληνιακή επιφάνεια αναμένεται να ξεκινήσουν ήδη από το 2019 και με την πρώτη παράδοση να ολοκληρώνεται το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

moon


Κλείσιμο
«Θα αξιοποιήσουμε τα συμφέροντα και τις ικανότητες της βιομηχανίας των ΗΠΑ και των διεθνών συνεργατών μας, καθώς η αμερικανική καινοτομία οδηγεί τους αστροναύτες πίσω στη Σελήνη και στους προορισμούς μακρύτερα στο ηλιακό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του Άρη», δήλωσε ο διαχειριστής της NASA Jim Bridenstine. «Οι επιτυχείς επενδύσεις μας με μια ισχυρή και συνεχώς αναπτυσσόμενη διαστημική βιομηχανία των ΗΠΑ σε χαμηλή τροχιά της Γης μας επιτρέπουν να επικεντρωθούμε στις σεληνιακές δραστηριότητες. Θα εκμεταλλευτούμε τις εμπορικές δυνατότητες για αυτές τις μικρές παραδόσεις ωφέλιμου φορτίου και οι αποστολές CLPS θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αναπτυσσόμενη και βιώσιμη στρατηγική εξερεύνησης σεληνιακού»,. πρόσθεσε.

Το 2022 αναμένεται να ξεκινήσει το πρότζεκτ για τη δημιουργία ενός στόλους διαστημοπολοίων που θα διαθέτουν τη δυνατότητα να προσγειώνονται στην επιφάνεια της Σελήνης μεταφέρονται φορτίο άνω των 500 κιλών. Οι δύο αποστολές διαμετακόμισης στο έδαφος θα βοηθήσουν τη NASA να κατανοήσει τις απαιτήσεις και τα συστήματα που απαιτούνται για την ανθρώπινη παρουσία εκεί. Οι συνεχιζόμενες μικρές αποστολές παράδοσης ωφέλιμου φορτίου θα παράσχουν σημαντικά στοιχεία σχετικά με την ακρίβεια της προσγείωσης, τη μακροπρόθεσμη επιβίωση, την καθοδήγηση και την πλοήγηση για τα μελλοντικά αεροσκάφη.


nasa1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης