«Λουκέτο» στην Cambridge Analytica μετά το σκάνδαλο στο Facebook

«Λουκέτο» στην Cambridge Analytica μετά το σκάνδαλο στο Facebook

Την άρση της λειτουργίας των δύο εταιρειών επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο ιδρυτής του SCL Group, Nigel Oakes

0000ca
Την άρση της λειτουργίας της, λίγες εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στο Facebook, ανακοίνωσε η «πέτρα του σκανδάλου» Cambridge Analytica, η οποία «υπέκλεψε» εκατομμύρια λογαριασμούς και προσωπικά δεδομένα του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ.

Το «λουκέτο» επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο ιδρυτής του SCL Group, Nigel Oakes, λέγοντας πως ανέστειλαν τη λειτουργία τους και οι δύο εταιρείες.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα West Street Journal, οι εταιρείες έκλεισαν μετά την ομαδική αποχώρηση των πελατών τους, αποτέλεσμα του τεραστίων διαστάσεων σκανδάλου που ξέσπασε στο Facebook.

«Η πολιορκία από την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης έδιωξε ουσιαστικά όλους τους πελάτες και προμηθευτές της εταιρείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε ότι δεν είναι πλέον βιώσιμη η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που άφησε την Cambridge Analytica χωρίς καμία ρεαλιστική εναλλακτική να τεθεί η εταιρεία υπό διαχείριση».

Οι κατηγορίες για κατάχρηση των δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook τα οποία η Cambridge Analytica χρησιμοποίησε για να αναπτύξει τεχνικές υποστήριξης του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, έχουν πλήξει τις μετοχές του αμερικανικού ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και έχουν προκαλέσει πολυάριθμες επίσημες έρευνες.

Κλείσιμο
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων αρκετών μηνών, η Cambridge Analytica έχει αποτελέσει στόχο αβάσιμων κατηγοριών και, παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να διορθώσει τις ανακρίβειες, έχει διασυρθεί για δραστηριότητες που δεν είναι μόνο νόμιμες, αλλά επίσης ευρέως αποδεκτές ως αναπόσπαστο στοιχείο της διαδικτυακής διαφήμισης και στον πολιτικό και στον εμπορικό τομέα», προσθέτει η ανακοίνωση της εταιρείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης