Είναι τρελοί αυτοί οι... Ιάπωνες - Κατασκεύασαν αυτοκίνητο-τρανσφόρμερ!

τρσ

Ιάπωνες μηχανικοί παρουσίασαν το πρώτο ρομπότ που μετατρέπεται σε αυτοκίνητο και μπορεί να φέρει επιβάτες

Η Ιαπωνία δε θεωρείται αδίκως μίας από τις πιο καινοτόμες χώρες. Παράλληλα αποτελεί και τη μέκκα της ρομποτικής τεχνολογίας αλλά και των κινουμένων σχεδίων τύπου anime, τα οποία συχνά αναπαριστούν γιγαντίαια ρομπότ-αυτοκίνητα ή διαστημόπλοια, όπως τα Transformers, o Voltron κλπ.

Ωστόσο το συγκεκριμένο ρομπότ που παρουσίασαν Ιάπωνες μηχανικοί, είναι πέρα για πέρα αληθινό, και αποτελεί το πρώτο ρομπότ-αυτοκίνητο.

Πρόκειται για ένα ρομπότ 3,7 μέτρων με το όνομα J-deite RIDE, το οποίο μπορεί να μεταμορφωθεί σε αυτοκίνητο μέσα σε ένα λεπτό και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει επιβάτες.

Μπορεί να περπατάει με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα ή να τρέξει με τις ρόδες του, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί εκτός του εργοστασίου.

Ο CEO της Brave Robotics, Kenji Ishida, που βρίσκονται πίσω από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζί με τις εταιρείες Asratec και τις Sansei Technologies, δήλωσε ότι είχε σαν κίνητρο τους ήρωες τρανσφόρμερς που έβλεπε σαν παιδί στα κινούμενα σχέδια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

PlayStation_Classic_News_Image_01

Η Sony γιορτάζει τα 25 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του PlayStation που κατάφερε να μπει σε πολλά εκατομμύρια σπίτια ανά τον κόσμο και επαναφέρει στην αγορά την κονσόλα σε μια μίνι εκδοχή της και την ονομασία PlayStation Classic.

ElonMusk_1

«Αυτό το προϊόν θα επιτρέψει σε όποιον θέλει... να έχει υπεράνθρωπη γνώση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πολυπράγμων CEO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Motors και της SpaceX  

21