Είναι τρελοί αυτοί οι... Ιάπωνες - Κατασκεύασαν αυτοκίνητο-τρανσφόρμερ!

τρσ

Ιάπωνες μηχανικοί παρουσίασαν το πρώτο ρομπότ που μετατρέπεται σε αυτοκίνητο και μπορεί να φέρει επιβάτες

Η Ιαπωνία δε θεωρείται αδίκως μίας από τις πιο καινοτόμες χώρες. Παράλληλα αποτελεί και τη μέκκα της ρομποτικής τεχνολογίας αλλά και των κινουμένων σχεδίων τύπου anime, τα οποία συχνά αναπαριστούν γιγαντίαια ρομπότ-αυτοκίνητα ή διαστημόπλοια, όπως τα Transformers, o Voltron κλπ.

Ωστόσο το συγκεκριμένο ρομπότ που παρουσίασαν Ιάπωνες μηχανικοί, είναι πέρα για πέρα αληθινό, και αποτελεί το πρώτο ρομπότ-αυτοκίνητο.

Πρόκειται για ένα ρομπότ 3,7 μέτρων με το όνομα J-deite RIDE, το οποίο μπορεί να μεταμορφωθεί σε αυτοκίνητο μέσα σε ένα λεπτό και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει επιβάτες.

Μπορεί να περπατάει με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα ή να τρέξει με τις ρόδες του, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί εκτός του εργοστασίου.

Ο CEO της Brave Robotics, Kenji Ishida, που βρίσκονται πίσω από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζί με τις εταιρείες Asratec και τις Sansei Technologies, δήλωσε ότι είχε σαν κίνητρο τους ήρωες τρανσφόρμερς που έβλεπε σαν παιδί στα κινούμενα σχέδια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

facebook

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - Ορισμένοι αναφέρουν ότι οι σελίδες έπεσαν τελείως, ενώ υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες πρόσβασης 

3
mobile_eu

Οι κλήσεις θα κοστίζουν 19 λεπτά το λεπτό, ενώ τα μηνύματα 6 λεπτά το ένα - Οι νέες τιμολογήσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου του 2019 - Ανάπτυξη κατάλληλων δικτύων 5G μέχρι το 2020 - Νέο σύστημα προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης