Ο 46χρονος Shuntaro Fukuraka γίνεται ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Nintendo

Ο 46χρονος Shuntaro Fukuraka γίνεται ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Nintendo

Αναλαμβάνει την τύχη του Super Mario και της παρέας του, μετά την παραίτηση του 68χρονου Tatsumi Kimishima - "Μεγάλωσα με τα παιχνίδια της Nintendo, θα σεβαστώ την παράδοση και φιλοσοφία της", ανακοίνωσε ο επερχόμενος πρόεδρος - Κέρδη-μαμούθ αναμένει η εταιρεία

sp
Αλλαγή σελίδας πραγματοποιεί η Nintendo, καθώς το "τιμόνι" της δημιουργού των Super Mario, Zelda, Pokemon και αμέτρητων άλλων ηρώων των βιντεο-παιχνιδιών αναλαμβάνει ο 46χρονος Shuntaro Fukuraka.

Ο πρώην επικεφαλής του διεθνούς τμήματος marketing της κορυφαίας εταιρείας του video-gaming θα γίνει ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της εταιρείας, η οποία ήδη τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει στροφή πολιτικής στο θέμα της ηγεσίας.

Η εταιρεία, αφουγκράζοντας την ιδιαίτερη απήχηση της στο πιο νεανικό κοινό και αναγνωρίζοντας τη σημασία ενός νέου και "μυημένου" ανωτάτου στελέχους της στα παιχνίδια και τη φιλοσοφία της, έχει ήδη ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια να τοποθετεί σε ηγετικές θέσεις άτομα πιο κοντά σε αυτή τη νοοτροπία.

"Μεγάλωσα με τα παιχνίδια της Nintendo, θα συνεχίσω την παράδοση και φιλοσοφία της", δεσμεύτηκε ο επερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος άλλωστε δεν είναι κάποιο τυχαίο στέλεχος. Είναι ένας από τους ανθρώπους πίσω από την επιτυχία των Pokemon, καθώς διηύθυνε την θυγατρική Pokemon Company της Nintendo, η οποία μαζί με τον Super Mario αποτελεί ένα από τα κορυφαία brand names της εταιρείας, που έχουν ενσωματωθεί στην ιαπωνική κουλτούρα.

fk
Κλείσιμο


Ο Fukuraka θα αναλάβει καθήκοντα τον Ιούνιο, όταν και θα διαδεχτεί τον 68χρονο Tatsumi Kimishima, ο οποίος παραιτείται με "το κεφάλι ψηλά", καθώς επί προεδρίας του η Nintendo κατάφερε να ανακάμψει από μια μακρά περίοδο ύφεσης που ξεκίνησε την προηγούμενη δεκαετία. "Εκπλήρωσα όλες μου τις υποχρεώσεις και έφερα σε πέρας το έργο που μου ανατέθηκε", δήλωσε ο πρώην τραπεζίτης, ο οποίος θα παραμείνει στη διοίκηση της εταιρείας.

Η Nintendo τα τελευταία χρόνια καταγράφει μεγάλα "σκαμπανεβάσματα" στα κέρδη της, γεγονός που η εταιρεία σκοπεύει να αλλάξει. Ήδη την τελευταία τριετία τα έσοδα της καταγράφουν σταθερά ανοδική πορεία, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη-μαμούθ το 2018, αυξημένα πάνω από 27% σε σχέση με πέρυσι.

Τα κέρδη αυτή προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχία της κονσόλας Wii αλλά και του Switch, κάτι που στοχεύει να διατηρήσει η εταιρεία. Όπως δήλωσε ο Fukuraka, θα επικεντρωθεί στην τελειοποίηση του Switch, ισορροπώντας μεταξύ της καινοτομίας και της προσαρμοστικότητας της εταιρείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης