Νέα αύξηση χωρητικότητας κατέγραψε η αιολική ενέργεια παγκοσμίως

Νέα αύξηση χωρητικότητας κατέγραψε η αιολική ενέργεια παγκοσμίως

Κατά 52 γιγαβάτ αυξήθηκε η παγκόσμια χωρητικότητα - 3 τρισ. δολάρια έχουν επενδυθεί στην αγορά "πράσινης" ενέργειας από το 2004

aa
Συνολική αύξηση 52 γιγαβάτ (gigawatts, GW) καταγράφηκε στις εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (Global Wind Energy Council, GWEC).

Να σημειωθεί ότι η επίδοση είναι ελαφρά χαμηλότερη σε σύγκριση με το περασμένο 2016, όταν η ενέργεια από τις αιολικές εγκαταστάσεις είχε ενισχυθεί κατά 54,6 GW.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2017, η συνολική χωρητικότητα των αιολικών εγκαταστάσεων παγκοσμίως, διαμορφωνόταν σε 539 GW.

Για το περασμένο έτος, την αύξηση οδήγησαν η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με 19,7 GW και 15,6 GW, αντίστοιχα, ενώ η επίδοση για τις Ηνωμένων Πολιτείες ήταν σημαντικά υποδεέστερη, στα 7 GW.

Το GWEC αναμένει «δραματική ανάπτυξη» του κλάδου από το 2019, με τη σωρευτική χωρητικότητα να φθάνει τα 840 GW, μέχρι το 2022!

Επισημαίνεται ότι, από το 2004, έχουν επενδυθεί παγκοσμίως πάνω από 2,9 τρισεκ. δολάρια σε «πράσινες» πηγές ενέργειας, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στη συνολική αύξηση της ενέργειας στις εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ανήλθε σε 157 GW το 2017.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης