Το streaming «ανασταίνει» τη μουσική βιομηχανία

stre

Η εκτόξευση 45% στα έσοδα από συνδρομητικές υπηρεσίες το 2017 φέρνει ανάπτυξη στη συρρικνωμένη μουσική βιομηχανία 

Η μουσική βιομηχανία έφτασε στο απόγειο της δόξας της το 1999, όταν το CD αποτελούσε το κυρίαρχο μέσο για την ακρόαση μουσικής.

Έκτοτε η βιομηχανία έχει "συρρικνωθεί" στο 68% της τότε αξίας της, γεγονός που απογοήτευσε τις δισκογραφικές εταιρείας.

Ωστόσο και μετά από 15 χρόνια συνεχούς πτώσης εσόδων, η αισιοδοξία επανέρχεται στη μουσική βιομηχανία, καθώς πλέον επιβεβαιώνεται η προσπάθεια ανάκαμψης που έχει αρχίσει να παρατηρείται τα τρία τελευταία χρόνια.

Αιτία αποτελεί η εκτόξευση των πωλήσεων των συνδρομητικών υπηρεσιών κατά 45%, ανάπτυξη η οποία έχει επιτευχθεί από υπηρεσίες streaming όπως το Spotify.

Το 2017 η παγκόσμια μουσική βιομηχανία κατέγραψε ανάπτυξη 8% το 2017, τα έσοδα της οποίας άγγιξαν τα $17,3 δισ. από $15,7 δισ. την περασμένη χρονιά.

Τα στοιχεία της IFPI δείχνουν πως υπάρχουν πλέον 176 εκατ. συνδρομητές υπηρεσιών συνεχούς ροής streaming. Τα έσοδα από συνδρομητικές υπηρεσίες αντιστοιχούν στο 38,4% του συνόλου των εσόδων.

Οι πωλήσεις CD και βινυλίου υποχώρησαν κατά 5,4%, ενώ τα έσοδα από το downloading βούτηξαν 20%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

uhuhww

Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της δωρεάν υπηρεσίας Vodafone Ready Index, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κάνουν τη μετάβαση στο ψηφιακό περιβάλλον και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, προτείνοντάς τους ψηφιακά εργαλεία μέσα από το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών Vodafone Smart Business.

intersys_arthro

Την έναρξη της συνεργασίας με την HP, για την υλοποίηση έργων DaaS, ανακοίνωσε η Intersys.