Το streaming «ανασταίνει» τη μουσική βιομηχανία

stre

Η εκτόξευση 45% στα έσοδα από συνδρομητικές υπηρεσίες το 2017 φέρνει ανάπτυξη στη συρρικνωμένη μουσική βιομηχανία 

Η μουσική βιομηχανία έφτασε στο απόγειο της δόξας της το 1999, όταν το CD αποτελούσε το κυρίαρχο μέσο για την ακρόαση μουσικής.

Έκτοτε η βιομηχανία έχει "συρρικνωθεί" στο 68% της τότε αξίας της, γεγονός που απογοήτευσε τις δισκογραφικές εταιρείας.

Ωστόσο και μετά από 15 χρόνια συνεχούς πτώσης εσόδων, η αισιοδοξία επανέρχεται στη μουσική βιομηχανία, καθώς πλέον επιβεβαιώνεται η προσπάθεια ανάκαμψης που έχει αρχίσει να παρατηρείται τα τρία τελευταία χρόνια.

Αιτία αποτελεί η εκτόξευση των πωλήσεων των συνδρομητικών υπηρεσιών κατά 45%, ανάπτυξη η οποία έχει επιτευχθεί από υπηρεσίες streaming όπως το Spotify.

Το 2017 η παγκόσμια μουσική βιομηχανία κατέγραψε ανάπτυξη 8% το 2017, τα έσοδα της οποίας άγγιξαν τα $17,3 δισ. από $15,7 δισ. την περασμένη χρονιά.

Τα στοιχεία της IFPI δείχνουν πως υπάρχουν πλέον 176 εκατ. συνδρομητές υπηρεσιών συνεχούς ροής streaming. Τα έσοδα από συνδρομητικές υπηρεσίες αντιστοιχούν στο 38,4% του συνόλου των εσόδων.

Οι πωλήσεις CD και βινυλίου υποχώρησαν κατά 5,4%, ενώ τα έσοδα από το downloading βούτηξαν 20%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parker_main

Ρεκόρ ταχύτητας και ρεκόρ κοντινής απόστασης στο άστρο του ηλιακού μας συστήματος από το ειδικά κατασκευασμένο διαστημόπλοιο - Πώς «υποδέχθηκαν» οι επιστήμονες στη NASA το πρώτο σήμα

1