Το Twitter απαγορεύει 270.000 λογαριασμούς για προώθηση τρομοκρατίας

Το Twitter απαγορεύει 270.000 λογαριασμούς για προώθηση τρομοκρατίας

Σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο, οι λογαριασμοί προωθούσαν την τρομοκρατία τους τελευταίους έξι μήνες του 2017 – Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούνται ότι δεν συμβάλλουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας

18695236
Στην απαγόρευση 274.460 λογαριασμών προχώρησε το Twitter, επικαλούμενο ότι οι χρήστες των συγκεκριμένων λογαριασμών τους τελευταίους έξι μήνες προωθούσαν την τρομοκρατία. Στην τελευταία έκθεση διαφάνειας, η πλατφόρμα υποστήριξε ότι μειώθηκε ο αριθμός των τρομοκρατών, που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς για προπαγάνδα.

Οι απαγορευμένοι λογαριασμοί είχαν δραστηριότητα προώθησης της τρομοκρατίας τους τελευταίους έξι μήνες του 20187. Ο αριθμός των λογαριασμών που απαγορεύτηκαν μειώθηκε κατά 8,4% έναντι των προηγούμενων έξι μηνών, γεγονός που το Twitter χαιρέτισε. Όπως υποστήριξε, πρόκειται για έναν «θετικό και αξιοσημείωτο αντίκτυπο σκληρής και πολυετούς δουλειάς».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πλειοψηφία των λογαριασμών (93%) διαγράφτηκαν αυτόματα, μέσω των εργαλείων που διαθέτει η εταιρεία, ενώ το 74% διαγράφτηκε πριν καν δημοσιεύσουν κάποιο tweet.

Τα μέτρα απαγόρευσης έρχονται μετά τις πιέσεις των κυβερνήσεων διεθνώς, κι ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατηγορηθεί ότι δεν εργάζονται σκληρά για να αποτρέψουν τη διάδοση του διαδικτυακού εξτρεμισμού. Υπό το βάρος των πιέσεων, οι εταιρείες ξεκίνησαν να επενδύουν χρήματα στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

Η Facebook, η Google, η Microsoft και η Twitter ανακοίνωσαν προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρώντας να επιβάλλουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης