Επεκτείνονται παγκόσμια οι κινεζικές εφαρμογές για πληρωμές μέσω smartphones

Επεκτείνονται παγκόσμια οι κινεζικές εφαρμογές για πληρωμές μέσω smartphones

Η ανάπτυξη του κινεζικού τομέα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου οφείλεται στη βελτίωση της υποδομής του διαδικτύου, στην καινοτομία και στο φιλικό ρυθμιστικό καθεστώς

Επεκτείνονται παγκόσμια οι κινεζικές εφαρμογές για πληρωμές μέσω smartphones
Οι κινεζικές εφαρμογές για πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων διευρύνουν την παρουσία τους στην παγκόσμια αγορά, καθώς κολοσσοί του διαδικτύου όπως η Alibaba και η Tencent επιδιώκουν να προωθήσουν στο εξωτερικό τα εργαλεία τους.

Η Wechat Pay της Tencent χρησιμοποιείται σε 20 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ενώ η Alipay δίνει τη δυνατότητα πληρωμών σε 38 χώρες και περιοχές. Η Wechat μπορεί να επεξεργαστεί συναλλαγές σε 13 νομίσματα, ενώ η Alipay υποστηρίζει συναλλαγές σε 27 νομίσματα. Οι καταναλωτές σε συνολικά 24 χώρες μπορούν να έχουν επιστροφή φόρων μέσω της Alipay και η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε περισσότερα από 60 αεροδρόμια στο εξωτερικό.

Η ανάπτυξη του κινεζικού τομέα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου οφείλεται στη βελτίωση της υποδομής του διαδικτύου, στην καινοτομία και στο φιλικό ρυθμιστικό καθεστώς, σύμφωνα με αναλυτή της εταιρίας συμβούλων Analysys.

Κλείσιμο
Μετά την επιτυχία τους στις αγορές μέσω διαδικτυου, οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου επεκτάθηκαν σε καταστήματα και εστιατόρια και τώρα χρησιμοποιούνται σχεδόν για τα πάντα.

Η τάση αυτή έχει καταστήσει την Κίνα τη μεγαλύτερη στον κόσμο αγορά για πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων. Έως τον Οκτώβριο του 2017, οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου ανήλθαν συνολικά στα 81 τρισ. γιουάν (περίπου 12,8 τρισ. δολάρια), σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης