Επεκτείνονται παγκόσμια οι κινεζικές εφαρμογές για πληρωμές μέσω smartphones

Επεκτείνονται παγκόσμια οι κινεζικές εφαρμογές για πληρωμές μέσω smartphones

Η ανάπτυξη του κινεζικού τομέα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου οφείλεται στη βελτίωση της υποδομής του διαδικτύου, στην καινοτομία και στο φιλικό ρυθμιστικό καθεστώς

Οι κινεζικές εφαρμογές για πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων διευρύνουν την παρουσία τους στην παγκόσμια αγορά, καθώς κολοσσοί του διαδικτύου όπως η Alibaba και η Tencent επιδιώκουν να προωθήσουν στο εξωτερικό τα εργαλεία τους.

Η Wechat Pay της Tencent χρησιμοποιείται σε 20 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ενώ η Alipay δίνει τη δυνατότητα πληρωμών σε 38 χώρες και περιοχές. Η Wechat μπορεί να επεξεργαστεί συναλλαγές σε 13 νομίσματα, ενώ η Alipay υποστηρίζει συναλλαγές σε 27 νομίσματα. Οι καταναλωτές σε συνολικά 24 χώρες μπορούν να έχουν επιστροφή φόρων μέσω της Alipay και η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε περισσότερα από 60 αεροδρόμια στο εξωτερικό.

Η ανάπτυξη του κινεζικού τομέα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου οφείλεται στη βελτίωση της υποδομής του διαδικτύου, στην καινοτομία και στο φιλικό ρυθμιστικό καθεστώς, σύμφωνα με αναλυτή της εταιρίας συμβούλων Analysys.

Μετά την επιτυχία τους στις αγορές μέσω διαδικτυου, οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου επεκτάθηκαν σε καταστήματα και εστιατόρια και τώρα χρησιμοποιούνται σχεδόν για τα πάντα.

Η τάση αυτή έχει καταστήσει την Κίνα τη μεγαλύτερη στον κόσμο αγορά για πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων. Έως τον Οκτώβριο του 2017, οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου ανήλθαν συνολικά στα 81 τρισ. γιουάν (περίπου 12,8 τρισ. δολάρια), σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Μπόκολης

Εγώ λέω ΝΑΙ ατις ηλεκτρονικές πληρωμές , μήπως κονομήσω και το χιλιάρικο... τέσπα..!1..1!. Ναι σε όλα.... βίζα , μάστερκαρδ και κιουαρ-κοντ....!!11!>!>!

Τα smart-phones ειναι ΑΠΑΤΗ

Ειναι επικινδυνα, παραβιαζουν την ιδιωτικοτητα και μπορει ο οποιοσδηποτε να βρεθει κλεμενος ή χρεωμενος. ΟΧΙ στις συνναλαγες με καρτες και κινητα. Οχι στην παγκοσμιοποιηση, ΟΧΙ σε ηλεκτρονικα εισητηρια, φορολοταριες και καθε ειδους ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stiesdal

Ο πρωτοπόρος Δανός επιστήμονας Henrik Stiesdal επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς φυσικούς πόρους για την παραγωγή πράσινης ενέργειας - «Η αιολική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει μέρος της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας»

soy19

Οι εκπρόσωποι της Glavkosmos και της SITAEL δήλωσαν επίσης ότι προτίθενται να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της εμπορικής προώθησης μίνι διαστημικών συσκευών που σχετίζονται με τις δορυφορικές πλατφόρμες της εταιρείας SITAEL με εξαρτήματα ρωσικής προέλευσης

space

Ποιος είναι ο Μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αυγουστίνος Πανταζίδης, και η προπτυχιακή φοιτήτρια του ίδιου τμήματος, Μαρία Κοντογιάννη