Το πληκτρολόγιο «ξέρει» το φύλο σου

Το πληκτρολόγιο «ξέρει» το φύλο σου

Έλληνες ερευνητές ανέπτυξαν πρόγραμμα που αποκαλύπτει το φύλο του χρήστη μόνο από τον τρόπο που πληκτρολογεί 

Όπως η κάμερα του υπολογιστή βλέπει το πρόσωπο του χρήστη, έτσι και το πληκτρολόγιο
«ξέρει» το φύλο του. Έλληνες ειδικοί της πληροφορικής ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα λογισμικού που αναλύει την πληκτρολόγηση του χρήστη και αναγνωρίζει, από αυτό και μόνο, ποιο είναι το φύλο του.

Η καινοτόμος μέθοδος έχει πετύχει ακρίβεια έως 96% -μεγαλύτερη από κάθε άλλη ανάλογη προσπάθεια έως τώρα- στο να αναγνωρίζει κάθε φορά, αν γράφει άνδρας ή γυναίκα στον υπολογιστή. Το πετυχαίνει διακρίνοντας τις πολλές ανεπαίσθητες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά τον τρόπο που χτυπούν τα πλήκτρα, ιδίως μερικά από αυτά.

Οι ερευνητές Γιάννης Τσιμπερίδης, Αλέξανδρος Καράκος (αναπληρωτής καθηγητής) και Αυγερινός Αραμπατζής (επίκουρος καθηγητής) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό τεχνολογίας «Digital Investigation», σύμφωνα με το «Science», εγκατέστησαν σε υπολογιστές 75 εθελοντών (36 ανδρών και 39 γυναικών) λογισμικό που παρακολουθούσε κάθε μέρα επί δέκα μήνες τη χρήση του πληκτρολογίου.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα πρόγραμμα, το ISqueezeU, το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της δεκάμηνης παρακολούθησης που προηγήθηκε, έμαθε να διακρίνει τα «ανδρικά» και τα «γυναικεία» χαρακτηριστικά στην πληκτρολόγηση, όπως πόσο χρόνο μένει πατημένο ένα πλήκτρο και πόσος χρόνος περνά ανάμεσα σε δύο διαδοχικά πατήματα πλήκτρων.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές διαφορές μεταξύ ανδρών-γυναικών είναι ο χρόνος που περνά ανάμεσα στην πληκτρολόγηση του γράμματος Ν και στη συνέχεια του Ο, καθώς επίσης ανάμεσα στα γράμματα Μ και Ο.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η αναγνώριση του φύλου κάποιου άγνωστου χρήστη είναι χρήσιμη σε διάφορες περιπτώσεις, ιδίως για την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Στόχος τους είναι να αυξήσουν στο μέλλον κι άλλο την ακρίβεια της μεθόδου τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αλφαβητα

Μ και Ο και Υ και Ν και Ι και Ο και Υ. Τεστ για να ανακαλυπτουν απο την πληκτρολογηση το φυλο.

Να υποθεσουμε οτι

Για να ξερει το πληκτρολογιο το φυλλο, πρεπει να παρακολουθει τι γραφει ο χρηστης, δηλαδη οτι εταιρειες οπως "microsoft, google, facebook" παρακολουθουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους χρήστες; Μήπως και η Cortana της Microsoft που υποκλεπτει συνομιλιες; Μήπως και τα Smart-Phones που μπορει μια εφαρμογη να ανοιξει μικροφωνο οποτε θελει και να παρακολουθει; Γιατι τους αφηνετε ολους αυτους να παρακολουθουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον κοσμο; Γιατι αυτες οι εταιρειες ξεγελουν τον ανίδεο κοσμο και του κλεβουν τα προσωπικα του δεδομενα; Αντε και στο τσιπάρισμα για να ξερουν και ποτε παμε τουαλετα και να μας διαφημιζουν καθαρκτικα μετα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aristoteleio-logo-gr

Πάντως αργεί να βγει στην αγορά, καθώς συνήθως απαιτείται τουλάχιστον μια δεκαετία, μέχρις ότου τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε υπερυπολογιστές να φτάσουν σε οικιακούς υπολογιστές

8