Κίνα: Ανέπτυξαν μπαταρία αλουμινίου-γραφίτη που μπορεί να φορτιστεί σε δευτερόλεπτα

Κίνα: Ανέπτυξαν μπαταρία αλουμινίου-γραφίτη που μπορεί να φορτιστεί σε δευτερόλεπτα

Η μπαταρία χρησιμοποιεί φιλμ από γραφίτη ως άνοδο και μεταλλικό αλουμίνιο ως κάθοδο και μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά μετά την συμπλήρωση ενός τετάρτου του εκατομμυρίου κύκλων

Κινέζοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο (Zhejiang University) ανέπτυξαν μία νέου τύπου μπαταρία αλουμινίου-γραφίτη, η οποία μπορεί να φορτιστεί σε δευτερόλεπτα έναντι του απαιτούμενου χρόνου ωρών.

Η μπαταρία χρησιμοποιεί φιλμ από γραφίτη ως άνοδο και μεταλλικό αλουμίνιο ως κάθοδο και μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά μετά την συμπλήρωση ενός τετάρτου του εκατομμυρίου κύκλων, ενώ φορτίζεται πλήρως μέσα σε δευτερόλεπτα.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

George

Ας υποθέσουμε (αφού δεν μας λένε) ότι χρειάζεται 10 δευτερόλεπτα να φορτιστεί. Χρήσιμη μόνο για μικρές συσκευές (αν έχει μικρό όγκο). Η μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος των 100 KW χρειάζεται φορτιστή με ισχύ 36 MW. Μια μικρή μονάδα της ΔΕΗ δηλαδή. Επίσης με τι καλώδιο θα φορτίζεται μια τέτοια μπαταρία αφού ακόμη και στα 1000 Volt θα περνάνε 36.000 Amper. Αντίστοιχα θα πρέπει να αντέχουν και τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. Και τι σύστημα ψύξης θα έχει που να μπορεί να απάγει τόση θερμότητα που θα παράγεται σε τόσο σύντομο χρόνο. Επίσης δεν μας λένε αποδοτικότητα κύκλου, ισχύ, ενεργειακή πυκνότητα κατά βάρος και κατά όγκο.... και κόστος. Και τέλος, πού υπάρχει ένα λειτουργικό πρωτότυπο για να το δοκιμάσουμε. Μακάρι να είναι αλήθεια πάντως αλλά μέχρι τώρα η ιστορία έχει δείξει ότι δεν γίνονται μεγάλα άλματα στην τεχνολογία των μπαταριών αλλά μικρά πλην όμως γοργά βήματα.

Όσο πάει και χαζεύει ο τοκογλύφος

100% παλαβός!

Που είναι ο Τeslaκιας;

Τοκογλύφεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;

George

Τυρέμπορα, ψάχνεις πάλι δανεικά για τσιγάρα? Έχω ανεβάσει τα επιτόκια ξέρεις, για όσους είναι κοκκινισμένοι στις τράπεζες. Περίμενε, όταν σε χώσουν μέσα για χρέη, κάποιος θα βρεθεί να σου φέρνει τσάμπα τσιγάρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης