iPhone X: Κι όμως η οθόνη του είναι «Made by Samsung»

iPhone X: Κι όμως η οθόνη του είναι «Made by Samsung»

Η οθόνη OLED που εντυπωσιάζει στο πολυσυζητημένο μοντέλο της Apple κατασκευάζεται από την Samsung - Οι Κορεάτες είναι κυρίαρχοι στην παραγωγή οθονών - Η Apple τις αξιοποιεί με το προηγμένο λογισμικό της - Ερωτηματικό εάν η Apple θα απεξαρτηθεί ποτέ εντελώς 
από την Samsung

Δεν είναι ακριβώς μυστικό ότι η Samsung είναι η κορυφαία και παγκοσμίως κυρίαρχη μαζική κατασκευάστρια εξαρτημάτων υψηλών προδιαγραφών, όπως, χαρακτηριστικά, μια οθόνη smartphone. Ωστόσο, πιθανώς χαμένο μέσα στον σκληρό ανταγωνισμό της Samsung με την Apple και τον εκατέρωθεν βομβαρδισμό με διαφημίσεις που διεκδικούν την πελατεία, ένα κρίσιμης σημασίας στοιχείο περνά στα ψιλά: Το ότι η Apple, ακόμη και για τη ναυαρχίδα των iPhone, δηλαδή το περίφημο και περιζήτητο «X», καταφεύγει στην Samsung. Κι αυτό είναι λογικό μέσα στον παραλογισμό του, καθώς η Apple δεν θα μπορούσε να προμηθεύεται hardware παρά μόνον από τον καλύτερο κατασκευαστή της αγοράς. Ακόμη και εάν αυτός είναι ο Νο.1 ανταγωνιστής της, κάτι που ισχύει για την Samsung.

H οθόνη OLED (δηλαδή τεχνολογίας οργανικών φωτοδιόδων που εγγυώνται εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια, πιστότητα στην απόδοση, την ένταση και την αντίθεση των χρωμάτων κ.λπ) είναι ένα από τα μεγάλα ατού του iPhone X. Μολονότι το συγκεκριμένο smartphone στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια βελτιωμένη εκδοχή του προηγούμενου μοντέλου και επ' ουδενί δεν συνιστά μια οποιουδήποτε είδους επανάσταση, ακόμη και μόνο χάρη στην οθόνη του, το X υπερέχει. Βεβαίως, είναι η Apple εκείνη που αναπτύσσει το απαραίτητο λογισμικό ώστε το iPhone να αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της οθόνης OLED. Στο τέλος και προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, εκείνοι οι ιδιοκτήτες του X που δηλώνουν καταγοητευμένοι από την οθόνη του, οφείλουν να αποδώσουν τα εύσημα στον αρχικό κατασκευαστή της, τη Samsung.

Το παράδοξο της υπόθεσης θα μπορούσε να παραπέμπει σε μια κρυφή συμμαχία, προφανώς «ανίερη» για τους ταγμένους οπαδούς της μίας και της άλλης εταιρείας. Παρόλ' αυτά, το πιο πιθανό είναι ότι η κατάσταση θα εξακολουθήσει ως έχει, τουλάχιστον για όσο καιρό η Apple δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει μόνη της οθόνης τεχνολογίας OLED. Εν τω μεταξύ, η Samsung επενδύει σχεδόν 2 δισ. δολάρια για την ανέγερση της μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδας στον κόσμο, ειδικά για την παραγωγή οθονών. Οπότε, οι Κορεάτες μάλλον θα συνεχίσουν να χαμογελούν ειρωνικά για τους διθυράμβους που πλέκονται πανταχόθεν για την σπουδαία οθόνη του iPhone. Αλλά και η Apple δικαιούται να επαίρεται για το θαυματουργό της λογισμικό που πολύ θα ήθελε να έχει η ίδια η Samsung. Οπότε προκύπτει μια λαμπρή αλληλεξάρτηση αντιπάλων κολοσσών.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

George

Τρέχτε όλοι να σκάσετε 1.200 ευρώπουλα να αποκτήσετε το iPhone X. Πελάτες της Samsung είστε και εσείς!!!!!!

George (ο άλλος)

Τα 100 θα πάνε στη Samsung κι άλλα 500 σε άλλους προμηθευτές. Και τα 600 καθαρό κέρδος της Apple. Πελάτης είσαι αυτού που στο πουλάει κι όχι των δεκάδων προμηθευτών του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stiesdal

Ο πρωτοπόρος Δανός επιστήμονας Henrik Stiesdal επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς φυσικούς πόρους για την παραγωγή πράσινης ενέργειας - «Η αιολική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει μέρος της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας»

1
soy19

Οι εκπρόσωποι της Glavkosmos και της SITAEL δήλωσαν επίσης ότι προτίθενται να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της εμπορικής προώθησης μίνι διαστημικών συσκευών που σχετίζονται με τις δορυφορικές πλατφόρμες της εταιρείας SITAEL με εξαρτήματα ρωσικής προέλευσης

space

Ποιος είναι ο Μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αυγουστίνος Πανταζίδης, και η προπτυχιακή φοιτήτρια του ίδιου τμήματος, Μαρία Κοντογιάννη

1