Η WIND επενδύει στις οπτικές ίνες και τις φέρνει μέχρι το σπίτι

Η WIND επενδύει στις οπτικές ίνες και τις φέρνει μέχρι το σπίτι

Κατασκευάζει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών με ταχύτητες που θα αγγίζουν και το 1 Gbps σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Δυτική Αττική, Καλαμάτα και Λάρισα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κατασκευαστικό έργο για το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών υπέρ – υψηλών ταχυτήτων από τη WIND, με ταχύτητες που κατά περίπτωση θα αγγίζουν και το 1 Gbps.

Πρόκειται για ένα μεγάλο τεχνολογικό και κατασκευαστικό έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί σύντομα στην Καλαμάτα, όπου ήδη λειτουργεί πιλοτικά η νέα τεχνολογία, ενώ έργα έχουν ξεκινήσει έργα σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Δυτική Αττική και Λάρισα.

Οι υποδομές νέας γενιάς του δικτύου οπτικών ινών τηςWIND στις περιοχές κάλυψης θα αξιοποιούν τρεις διαφορετικές τεχνολογίες και συγκεκριμένα:

-FibertotheCurb (FttC):τοποθέτηση ίνας μέχρι την καμπίνα (ΚΑΦΑΟ), όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με το υπάρχον καλώδιο χαλκού ως τον τελικό χρήστη.

-FibertotheBuilding (FttΒ): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το κτίριο, όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με τον υπάρχοντα χαλκό από το ισόγειο ως το κάθε σπίτι.

-Και τέλος, FibertotheHome (FttH): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι και τον τελικό χρήστη.

H WIND με τριετές πλάνο για τις οπτικές ίνες και έχοντας οικονομική ευρωστία, υψηλή τεχνογνωσία και επικεντρωμένη στρατηγική,  η WIND επενδύει συστηματικά  στα δίκτυα νέας γενιάς, τόσο στην κινητή όσο και σταθερή.

Το 3ετές επενδυτικό πλάνο της WIND για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών(FFTx) που έχει εγκριθεί και από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αφορά στην κάλυψη ως και 500.000 γραμμών σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις περιοχές αυτές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WINDΕλλάς για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. Ευρώ. Η ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών της WINDσε όλη την Ελλάδα είναι ένα μεγαλόπνοο έργο που θα δημιουργήσει μία τελείως νέα εμπειρία Internet με απεριόριστες δυνατότητες τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και τις επιχειρήσεις:υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη videostreaming όπως 4K TV & VR.
Τη σημασία της ανάπτυξης των οπτικών ινών τονίζει ο Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας &B2B της WIND, Αντώνης Τζωρτζακάκης αναφέροντας ότι «η ανάγκη γρήγορης ευρυζωνικής πρόσβασης πυροδοτεί έναν δεύτερο γύρο επενδύσεων σε σύγχρονες υποδομές που οδηγεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στην κοινωνία, τον πολιτισμό και την οικονομία.Η κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών αποτελεί μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας. Η WIND συμβάλει καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση με το συγκεκριμένο έργο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης