Το Facebook μπορεί να ακούει τις τηλεφωνικές συνομιλίες των χρηστών;

Το Facebook μπορεί να ακούει τις τηλεφωνικές συνομιλίες των χρηστών;

Από το 2014 υπάρχει εφαρμογή μόνο στις ΗΠΑ, η οποία επιτρέπει στο Facebook να ακούει τις τηλεφωνικές συνομιλίες των χρηστών - Το Facebook λέει ότι η εφαρμογή όντως ακούει ό,τι συμβαίνει, αλλά μόνο για να διευκολύνει τους χρήστες...

Το Facebook μπορεί να ακούει τις τηλεφωνικές συνομιλίες των χρηστών του και μετά να τις χρησιμοποιεί για να στέλνει σε αυτούς τα ανάλογα διαφημιστικά μηνύματα, ισχυρίζεται η Αμερικανίδα Kelli Burns, καθηγήτρια Μαζικής Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριδας.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια πρόκειται για μια εφαρμογή που υπάρχει από το 2014 μόνο στις ΗΠΑ και η οποία χρησιμοποιεί τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών για να συγκεντρώσει δεδομένα σχετικά με όσα θέματα αυτοί συζητούν. Η Αμερικανίδα καθηγήτρια τόνισε ότι για να αποδείξει όσα λέει συζήτησε για συγκεκριμένα θέματα η ίδια, μέσω του κινητού της τηλεφώνου και στην συνέχεια το Facebook της εμφάνισε διαφημίσεις που συνδεόταν άμεσα με αυτά τα θέματα.

Πάντως, η Burns δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα απόλυτα πεπεισμένη ότι το Facebook υποκλέπτει τις συνομιλίες των χρηστών του και συμπλήρωσε πως οι διαφημίσεις που το κοινωνικό μέσο εμφανίζει, ίσως να προέρχονται από δεδομένα που συγκεντρώνει από τις αναζητήσεις των χρηστών.

Το Facebook λέει ότι η εφαρμογή όντως ακούει ό,τι συμβαίνει, αλλά μόνο για να γνωρίζει τι ακούει και τι βλέπει ο χρήστης και να κάνει προτάσεις για σχετικές αναρτήσεις. Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Independent ότι η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί τα μικρόφωνα της εφαρμογής για να στέλνει σχετικές διαφημίσεις στις σελίδες των χρηστών και ανέφερε πως οι διαφημίσεις προωθούνται στις σελίδες των χρηστών με βάση τα ενδιαφέροντά τους και δημογραφικές πληροφορίες και όχι με βάση τη συλλογή φωνητικών δεδομένων.

Ο εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι το να κλείσει κάποιος το μικρόφωνο είναι εύκολο και στις «οδηγίες» της σελίδας περιγράφεται ο τρόπος, αλλά τα ζητήματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν είναι εύκολο να περιοριστούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βελγική αστυνομία πρόσφατα συνέστησε στους χρήστες να μην χρησιμοποιούν «τη γραμμή συναισθημάτων» του Facebook, αν θεωρούν ότι κινδυνεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

kz

Ααααχχ... καμένο το έχετε όλοι με το facebook... κοροϊδάρες... Τζάμπα τυρί έχει μόνο στη φάκα ρεεεεεεεε...

το φεισμπουκ

είναι ο μεγαλύτερος κατάσκοπος . Όλοι βλέπουν τι κάνεις και πότε το κάνεις . Και , αν έχεις ανοιχτό το φειςμπουκ και γράψεις σε διπλανή καρτέλα, google search , " γυαλιά " , το φεισμπουκ , βλέπει τι έψαξες και βάζει διαφημίσεις ! ! !

anonymous

Αυτα λεγονται cookies και υπαρχουν σχεδον σε καθε σελιδα

τασος

αυτόφακελωμα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zuckerberg_facebook

Το Facebook επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία - «Οι υπάλληλοι άκουγαν τα ηχητικά μηνύματα του Messenger με σκοπό να ελέγξουν αν η Τεχνητή Νοημοσύνη του Facebook ερμήνευε σωστά τα μηνύματα αυτά» δικαιολογήθηκε

1
vietnam

Μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, οπως η Apple και η Samsung, έχουν πρόθεση να μεταφέρουν εκεί μέρος της παραγωγής τους, για να μειώσουν τα κόστη - Η χώρα προσπαθεί να βελτιώσει τις υποδομές της, αν και απέχει πολύ από την Κίνα

huawei

Το νέο λογισμικό ονομάστηκε «HarmonyOS» και παρουσιάστηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή Ρίτσαρντ Γιου, σε συνέδριο στο Ντονγκουάν στη βόρεια Κίνα - Με αυτό τον τρόπο ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός «απαντά» στις κυρώσεις των ΗΠΑ

3