Peace off: Το πρώτο δωρεάν μαζικό διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων ελληνικής υπογραφής!

Peace off: Το πρώτο δωρεάν μαζικό διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων ελληνικής υπογραφής!

Το απολαυστικό παιχνίδι με «πρωταγωνιστές» έναν ειρηνοποιό, ζόμπι, πειρατές και ...νίντζα σαρώνει τον τελευταίο καιρό το διαδίκτυο - Στο παιχνίδι που βγήκε στον «αέρα» πριν από 3 μήνες, έχουν εγγραφεί 40.000 άτομα και παίζουν καθημερινά πάνω από 1.000 παίκτες απ' όλο τον κόσμο

Ένα μοναδικό παιχνίδι ...παρεξηγήσεων, με πρωταγωνιστικούς «ρόλους», έναν ειρηνοποιό, ζόμπι, πειρατές και ...νίντζα σαρώνει τον τελευταίο καιρό το διαδίκτυο, με δημιουργούς μια ομάδα Ελλήνων, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το πρώτο δωρεάν μαζικό παιχνίδι ρόλων στη χώρα μας, με μεγάλη διάδοση σε όλο τον κόσμο.

Οι παρεξηγήσεις ξεκινάνε από το όνομα - PeaceOFF - του παιχνιδιού ρόλων, μέχρι την παρερμηνεία των στίχων του «Give Peace A Chance» του John Lennon οι οποίοι αποδίδονται ως «...don't give peace a chance»!

«Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και στηρίχθηκε από την ελληνική εταιρεία "Tamasenco"», αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ένας από τους εμπνευστές του φουτουριστικού σεναρίου του παιχνιδιού, Παναγιώτης Παπίδας. Οι παίκτες μπαίνουν σε έναν άγνωστο πλανήτη όπου, λόγω του γεγονότος ότι παγώνει και ξεπαγώνει, υπάρχει εναλλαγή ακμής και παρακμής του πολιτισμού.

«Για να διατηρηθεί ο πολιτισμός στις περιόδους ζέστης και να μην καταστραφεί από την επερχόμενη παγωνιά, πρέπει να επιτευχθεί τεχνολογική ανάπτυξη και προς την κατεύθυνση αυτή, ένα πλάσμα, ο Ειρηνοποιός, προσπαθεί να φέρει ειρήνη γιατί πιστεύει ότι έτσι θα διασφαλίσει την πρόοδο. Μάλιστα, έχει αφήσει και μια παρτιτούρα για να γίνει ...σουξέ με το γνωστό τραγούδι υπέρ της ειρήνης "Give peace a chance", οι στίχοι του οποίοι, ωστόσο, παρερμηνεύονται οδηγώντας σε άλλα συμπεράσματα» εξηγεί ο κ. Παπίδας.

Τον Ειρηνοποιό «μάχονται» άλλα πλάσματα γιατί θέλουν να κρατήσουν τις αρένες όπου λύνουν τις διαφορές τους με πολεμικές εξασκήσεις, χωρίς, όπως διευκρινίζει χαριτολογώντας ο κ.Παπίδας, «να είναι πολεμοχαρείς».

Στο παιχνίδι που είναι δωρεάν και βγήκε στον «αέρα» πριν από 3 μήνες, έχουν εγγραφεί 40.000 άτομα και παίζουν καθημερινά πάνω από 1.000 παίκτες απ' όλο τον κόσμο.

«Βέβαια, οι παίκτες, μπορούν να πληρώσουν, αν θέλουν να πραγματοποιήσουν τους προσωπικούς τους στόχους στο παιχνίδι, το οποίο τελειώνει όταν απελευθερωθούν και οι 30 αρένες του» καταλήγει ο κ. Παπίδας.

Δείτε το επίσημο trailer του παιχνιδιού

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eg5

Με τη συμμετοχή καλεσμένων από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, γιορτάστηκε στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ν. Κηφισιά, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18/5). Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνίων επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), ως το Τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα.

0000har21-main1

Οκτώ μηχανικοί «έδωσαν» 2.500 εργασίας για να προκύψει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα - Το μπλε του ζαφειριού, οι επενδύσεις από χρυσό και διαμάντια και τα 1.6 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί για να την αποκτήσει κάποιος

5
kersti

Η Πρόεδρος Κέρστι Καλγιουλάιντ μίλησε σε μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με θέμα «Creating e-solutions to grow economies: The Estonian Experience" και δέχθηκε ερωτήσεις για τα «μυστικά» που οδήγησαν την Εσθονία να γίνει πρότυπο ηλεκτρονικής διαχείρισης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στα 25 χρόνια της ανεξαρτησίας της