Ποιο είναι το κρυφό μυστικό που κάνει τα iPhone 6s να μην είναι όλα ίδια μεταξύ τους;

Ποιο είναι το κρυφό μυστικό που κάνει τα iPhone 6s να μην είναι όλα ίδια μεταξύ τους;

Μπορεί εξωτερικά να μην υπάρχουν διαφορές, όμως στο εσωτερικό, μια μικρή διαφοροποίηση στον επεξεργαστή ίσως κάνει κάποια iPhone 6s να λειτουργούν καλύτερα από τα άλλα

Ποιο είναι το κρυφό μυστικό που κάνει τα iPhone 6s να μην είναι όλα ίδια μεταξύ τους;
Μια αγγλική παροιμία λέει πως «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Και στην περίπτωση του νέου iPhone 6s η λεπτομέρεια (και πιθανόν ο «διάβολος») κρύβεται στον επεξεργαστή. Για τον ακρίβεια στον κατασκευαστή του επεξεργαστή Α9 που χρησιμοποιεί το νέο τηλέφωνο της Apple.

Σύμφωνα με το αξιόπιστο site τεχνολογίας «Gizmodo», ο συγκεκριμένος επεξεργαστής κατασκευάζεται από δύο εταιρίες, έτσι ώστε να μπορέσει η Apple να ξεπεράσει τα προβλήματα με την τροφοδοσία της ζήτησης που έχει στα τηλέφωνά της, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες.

Ο ένας είναι φτιαγμένος από την Samsung με την διαδικασία των 14nm και ο άλλος (ελαφρά μεγαλύτερος) από την TSMC. Σύμφωνα με την Apple και τις προδιαγραφές δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους. Όμως αναφορές που γίνονται σε διάφορα forum  και sites ανά τον κόσμο, κάνουν λόγο ότι ο επεξεργαστής της TSMC κάνει την μπαταρία να διαρκεί τουλάχιστον δύο ώρες περισσότερο ενώ παρουσιάζει και μικρότερη θερμότητα στο τηλέφωνο.

Κλείσιμο
Φυσικά δεν μιλάμε για μεγάλες διαφορές, κυρίως γιατί τα τεστ για την διάρκεια της μπαταρίας δεν αντανακλούν την πραγματική χρήση. Πάντως όσοι θέλουν να ανακαλύψουν ποιόν επεξεργαστή έχει το νέο τους iPhone υπάρχει μία δωρεάν εφαρμογή με την ονομασία «Lirum Device Info Lite».

Αν την χρησιμοποιήσετε και κοιτάξετε τον αριθμό του μοντέλου στην κύρια σελίδα, αν υπάρχουν οι ενδείξεις Ν66ΑΡ (στο 6s Plus) ή N71AP (στο 6σ) σημαίνει ότι έχει τον επεξεργαστή της Samsung (και πιθανόν χαμηλότερη διάρκεια μπαταρίας). Αν η ένδειξη είναι Ν66ΜΑΡ και Ν71ΜΑΡ τότε σημαίνει ότι έχει επεξεργαστή κατασκευασμένο από την TSMC.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης