Δέκα Ελληνες εκπαιδευτικοί πρωτοπόροι στη χρήση της τεχνολογίας

Δέκα Ελληνες εκπαιδευτικοί πρωτοπόροι στη χρήση της τεχνολογίας

Βοηθούν τους μαθητές να μάθουν και να καταφέρουν περισσότερα σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι έξυπνες φορητές συσκευές και η χρήση cloud υπηρεσιών

Δέκα εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα επιλέχθηκαν στο παγκόσμιο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator (ΜΙΕ) Expert από τη Microsoft για την επιτυχημένη προσπάθειά τους στη χρήση της τεχνολογίας με στόχο να βοηθήσουν τους μαθητές να μάθουν και να καταφέρουν περισσότερα - και εντέλει να επιτύχουν σε έναν mobile first, cloud first κόσμο. 

Οι εκπαιδευτικοί επιλέχθηκαν από την Ελλάδα με βάση το έργο τους για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων αλλά και τη διάθεσή τους να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα να αναπτύξει δεξιότητες πάνω στις νέες τεχνολογίες, για να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Και σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκονται και φέτος στη διάθεση της κοινότητας των εκπαιδευτικών του Προγράμματος Συνεργάτες στη Μάθηση για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να υποστηρίξουν το έργο όλων των συναδέλφων. 

Κάθε χρόνο, η Microsoft επιλέγει MIE Experts (παλαιότερα ήταν γνωστοί ως Expert Educators) για να συμμετέχουν σε μια παγκόσμια και αποκλειστική κοινότητα, η οποία χαράζει το δρόμο στους συναδέλφους τους  για να μοιράζονται τις ιδέες τους, να δοκιμάζουν νέες προσεγγίσεις και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον. Φέτος, η Microsoft επέλεξε 800 ηγετικές προσωπικότητες από το χώρο της καινοτόμας εκπαίδευσης, που κατέχουν την τεχνολογία και επιθυμούν να ενισχύσουν την εμβέλεια και την φωνή τους.  

O ρόλος των Εxpert Educators στην τοπική τους κοινότητα είναι να:
-Υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς πάνω στη χρήση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της μάθησης.
-Συμβουλεύουν τη Microsoft ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την ένταξη των νέων τεχνολογιών έτσι ώστε να έχουν παιδαγωγικές βάσεις.
-Να παρουσιάζουν τη χρήση των τεχνολογιών Microsoft στην ανάπτυξη των μαθησιακών στόχων στην ειδικότητα τους σε συνέδρια, εκδηλώσεις και επιμορφώσεις. 

Ως ΜIE Experts, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιπλέον τα παρακάτω πλεονεκτήματα: 
-Δωρεάν εργαλεία Microsoft και τεχνολογίες.
-Αποκλειστικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης.
-Δυνατότητα συμμετοχής σε case studies, συνέδρια ως ομιλητές και υποστήριξη στην ανάπτυξη υλικού.
-Δυνατότητα να κερδίσουν ταξίδι στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Microsoft στην Εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί στο Redmond Ουάσινγκτον ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2015. 

Οι εκπαιδευτικοί που επιλέχτηκαν είναι οι: 
-Γιάννης Σουδίας, δάσκαλος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας.
-Ιωάννα Κομνηνού, 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών «Γεννάδειο», θεολόγος, φιλόλογος, Dr, MPhil.
-Δημήτριος Ν. Χαραλαμπίδης, θεολόγος, PhD, MSc, Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph.
-Άρης Δακανάλης, φυσικός, MSc, MA, Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph.
-Δημήτρης Πριμάλης, καθηγητής Αγγλικών στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.
-Γρηγόρης Ζερβός, δάσκαλος – υποδιευθυντής στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.
-Νίκος Καλοσκάμης, καθηγητής πληροφορικής στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου.
-Ιωάννα Τσιλιγιάννη, φιλόλογος στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
-Κώστας Δημητρίου, καθηγητής πληροφορικής PhD, Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
-Βασίλης Οικονόμου, εκπαιδευτικός, ειδικός στην αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, Εκπαιδευτήρια Δούκα.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Mina

Συγχαρητήρια σαυτούς τους εκπαιδευτικούςΑλλά κανείς από δημόσιο σχολείο?Γιατί άραγε?

@mina

diabases τα σχολεία?

Ασχετος

Διαβάζεις κιόλας ή μόνο σχολιάζεις;

amerikanos

ολα τα βορεια προαστεια βραβευτικαν απο την μικροσοφτ χαχαχα αντε αφοραστε απο αυτους .... κοροιδα

@amerikanaki

Και εσύ αγόρασες αλλά δε βραβεύτηκες! .... άρα, άλλος είναι το κορόιδο.

Paminos

Στόκο το περιστέρι είναι βόρειο προάστιο; Η Νάουσα; To Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών Γεννάδειο ; H ιδιωτικές σχολές κάνουν δουλειά... Γιατί άμα δεν κάνουν γιοκ το μπακίρι, δεν είναι σαν τα δημόσια σχολεία που τους μαθαίνουν πληροφορική του 1970

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eg5

Με τη συμμετοχή καλεσμένων από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, γιορτάστηκε στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ν. Κηφισιά, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18/5). Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνίων επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), ως το Τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα.

0000har21-main1

Οκτώ μηχανικοί «έδωσαν» 2.500 εργασίας για να προκύψει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα - Το μπλε του ζαφειριού, οι επενδύσεις από χρυσό και διαμάντια και τα 1.6 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί για να την αποκτήσει κάποιος

5
kersti

Η Πρόεδρος Κέρστι Καλγιουλάιντ μίλησε σε μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με θέμα «Creating e-solutions to grow economies: The Estonian Experience" και δέχθηκε ερωτήσεις για τα «μυστικά» που οδήγησαν την Εσθονία να γίνει πρότυπο ηλεκτρονικής διαχείρισης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στα 25 χρόνια της ανεξαρτησίας της