Θα απαγορεύσει η Ρωσία τις εισαγωγές iPhone και iPad;

Θα απαγορεύσει η Ρωσία τις εισαγωγές iPhone και iPad;

Βάσει νέου νόμου οι εταιρείες παροχής online υπηρεσιών που λειτουργούν στη χώρα υποχρεούνται να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε τοπικό επίπεδο

Θα απαγορεύσει η Ρωσία τις εισαγωγές iPhone και iPad;
Η Ρωσία σκοπεύει να απαγόρευση την εισαγωγή των iPhone και iPad της Apple από το 2015, ως αποτέλεσμα ενός νέου νόμου που υποχρεώνει τις εταιρείες παροχής online υπηρεσιών που λειτουργούν στη χώρα να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε τοπικό επίπεδο, αποκαλύπτει έκθεση που δημοσιεύτηκε στο ρωσικό ειδησεογραφικό site Progorod.

Ο νόμος, ο οποίος τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015, θα επηρεάσει φαινομενικά οποιαδήποτε συσκευή που κάνει χρήση των διακομιστών του iCloud, οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι στις ΗΠΑ, όπως και όλες τις άλλες γνωστές υπηρεσίες αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων στο υπολογιστικό σύννεφο.

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι ο νόμος θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει ενδεχομένως άλλες online υπηρεσίες που αποθηκεύουν τα δεδομένα τους εκτός των συνόρων της Ρωσίας, όπως το Facebook το Twitter και το Gmail της Google.

Κλείσιμο
«Ο Συνήγορος των χρηστών διαδίκτυο Ντμίτρι Μαρινίτσεφ πιστεύει ότι η Apple δεν θα έχει αρκετό χρόνο για να μετακινήσει όλες τις υπηρεσίες της αποθήκευσης δεδομένων σε ρωσικό έδαφος από το 2015”, αναφέρει η έκθεση. 

Λέγεται δε, ότι ο νόμος αφορά σε όλες τις online υπηρεσίες: από την αγορά αγαθών, μέχρι κοινωνικά δίκτυα, επειδή οι περισσότερες στέλνουν τις πληροφορίες των χρηστών σε servers εκτός Ρωσίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης