Γνωρίστε τη Nixie, τη νέα κάμερα για selfies: Φοριέται στον καρπό και... πετάει

Γνωρίστε τη Nixie, τη νέα κάμερα για selfies: Φοριέται στον καρπό και... πετάει

Κέρδισε σε διαγωνισμό

Γνωρίστε τη Nixie, τη νέα κάμερα για selfies: Φοριέται στον καρπό και... πετάει
Εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, οι άνθρωποι, προσπαθούν να τραβήξουν φωτογραφίες του εαυτού τους, αλλά τα τελευταία χρόνια, η πλέον αποκαλούμενη selfie εξελίσσεται σε επιστήμη.

Η νέα καινοτομία ονομάζεται Nixie. Είναι μια κάμερα που τη φοράει κάποιος στον καρπό του, σαν ρολόι. Όταν θελήσει ο χρήστης, απλώνει το χέρι του, και η Nixie απογειώνεται σαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), τραβάει φωτογραφίες, και προσγειώνεται πάλι στο χέρι του ιδιοκτήτη της.

Η Ίντελ διεξήγαγε έναν διαγωνισμό, στον οποίο καλούσε τους συμμετέχοντες, να παρουσιάσουν τρόπους με τους οποίους συσκευές μπορούν να φορεθούν στο σώμα των χρηστών. Σε αυτό το διαγωνισμό, η Nixie πήρε το πρώτο βραβείο. Έμπνευση του Κρίστοφ Κόσταλ μεταπτυχιακού φοιτητή στο Στανφορντ και της Γέλενα Γιοβάνοβιτς, πρώην υπαλλήλου της Google, η Nixie δεν έχει ακόμα τελειοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με τους δυο κατασκευαστές, θα ζυγίζει περίπου 45 γραμμάρια και θα μπορεί να βγάζει φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας.

Επίσης θα έχει τη δυνατότητα πανοραμικού πλάνου, θα μπορεί να φωτογραφίζει σημεία σε προκαθορισμένες αποστάσεις με τη λειτουργία «μπούμερανγκ» και θα απαθανατίζει στιγμές όταν ο χρήστης είναι εν κινήσει με τη λειτουργία «Ακολούθησέ με».

Όμως εγείρονται κάποια ερωτήματα, όπως το αν θα μπορεί η Nixie να αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη της εν μέσω πολυκοσμίας και το κατά πόσο θα μπορεί μια τέτοια κάμερα να αποτελέσει μέρος της καθημερινότητας του ανθρώπου. Όπως και να έχει, το βραβείο των 500.000 δολαρίων που κέρδισαν οι δυο κατασκευαστές αναμένεται να λύσει αυτά κι ακόμα περισσότερα ερωτήματα.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης