Οι Έλληνες προτιμούν να βλέπουν βίντεο on line παρά στην τηλεόραση...

Οι Έλληνες προτιμούν να βλέπουν βίντεο on line παρά στην τηλεόραση...

Η διασύνδεση αλλάζει και τις τηλεοπτικές μας συνήθειες - Κερδίζουν έδαφος υπηρεσίες τύπου «Netflix»

Οι Έλληνες προτιμούν να βλέπουν βίντεο on line παρά στην τηλεόραση...
Το streaming περιεχομένου μέσω Internet προηγείται των παραδοσιακών τηλεοπτικών λήψεων, καθώς αυξάνεται ο χρόνος παρακολούθησης σε smatphones ή tablets και η πλειοψηφία των θεατών ζητά όλα μαζί διαθέσιμα τα επεισόδια μιας σειράς

Σαφή προτίμηση στην κατανάλωση τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω streaming (86%) έναντι των παραδοσιακών μορφών λήψης (77%) καταγράφει έρευνα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Διευκρινίζεται ότι στο streaming περιλαμβάνονται όλοι οι πιθανοί τρόποι κατανάλωσης τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω Internet, από τις διαθέσιμες iPTv και Video-On-Demand υπηρεσίες, μέχρι το YouTube και το κατέβασμα από torrents clients.

Παράλληλα, το 51% των χρηστών υπηρεσιών Video-On-Demand στην Ελλάδα προτιμούν όλα τα επεισόδια μιας σειράς να γίνονται διαθέσιμα ταυτόχρονα, για να τα παρακολουθούν με το ρυθμό που τους βολεύει. Ενα μοντέλο διανομής που εφαρμόζει το αμερικανικό δίκτυο Netflix (με παραγωγές όπως το πολύ δημοφιλές House of Cards), το οποίο επεκτείνετε πλέον και στην Ευρώπη (Βρετανία, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Δανία κ.α), αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στη χώρα μας.

Κλείσιμο
Τα αποτελέσματα έρευνας του ConsumerLab της Ericsson σε 23 χώρες καταδεικνύουν επίσης ότιένας στους πέντε καταναλωτές (19%) είναι διατεθειμένος να πληρώσει για τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο αγαπημένο του περιεχόμενο από κάθε συσκευή, με ρυθμό αύξησης της τάξης του 25% σε μόλις δύο χρόνια.

Ειδικότερα στην ελληνική αγορά οι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για υψηλή ποιότητα εικόνας: Το 47% δηλώνει ότι η υψηλή ανάλυση (HD) είναι ιδιαιτέρως σημαντική για μια βέλτιστη εμπειρία παρακολούθησης. Το αντίστοιχο ποσοστό για υπερ-υψηλή ανάλυση 4K/Ultra High Definition (UHD) είναι 31%.

Η έρευνα δείχνει επίσης αύξηση του χρόνου παρακολούθησης σε smatphones και tablets. Επιπλέον αναδεικνύει ότι τα παραδοσιακά κανάλια και η συνδρομητική τηλεόραση θεωρούνται από πολλούς ως «αποθετήρια περιεχομένου», από τα οποία μπορούν να αντλούν επιλεκτικά επιμέρους κομμάτια για να τα δουν αργότερα, χρησιμοποιώντας ψηφιακές συσκευές εγγραφής (DVR). Η αυξανόμενη χρήση των DVR συμβάλει και στην συνέχιση της τάσης για «μαραθώνιο τηλεθέασης» επεισοδίων (binge), η οποία ξεκίνησε με τις συλλογές τηλεοπτικών σειρών και σειρών ταινιών σε DVD και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την παραδοσιακή τηλεοπτική εμπειρία της εβδομαδιαίας αναμονής για ένα νέο επεισόδιο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης