Πρωτοποριακή μετάδοση υπέρ-υψηλής ανάλυσης από την Ericsson

Πρωτοποριακή μετάδοση υπέρ-υψηλής ανάλυσης από την Ericsson

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τεχνολογίας παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης (EBU) στη Γενεύη

Πρωτοποριακή μετάδοση υπέρ-υψηλής ανάλυσης από την Ericsson
Με την διαρκώς αυξανόμενη επιθυμία των καταναλωτών για καλύτερη και υψηλότερη ποιότητα τηλεοπτικής εικόνας και παράλληλα τους κατασκευαστές να ανακοινώνουν ολοένα και περισσότερες Ultra High Definition τηλεοράσεις, η Ericsson παρουσίασε ένα νέο σύστημα παράδοσης τηλεοπτικού σήματος, καθιστώντας εφικτή τη ζωντανή μετάδοση σε υπέρ-υψηλή ανάλυση.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τεχνολογίας παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης (EBU) στη Γενεύη. Εκεί παρουσιάστηκε πώς υψηλής ποιότητας εικόνες που κινούνται γρήγορα μπορούν να καταγραφούν τέλεια για αθλητικές και απευθείας μεταδόσεις, οι οποίες θεωρούνται η βασική κινητήρια δύναμη για την υιοθέτηση της UHDTV. 

Η επίδειξη εστίασε στο θέμα της δια-λειτουργικότητας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Ericsson για την λήψη off-air σύνδεσης ενός 4:2:0 αρχείου, πραγματοποιώντας λήψη και αποδικωποίηση ως 4K UHDTV. Κεντρικό θέμα και στα δύο μέρη της επίδειξης 4K UHDTV ήταν η τεχνική εκσυγχρονισμού Simulsync, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Ericsson για να συγχρονίζει με ακρίβεια τα αριστερά και δεξιά κανάλια της 3D μετάδοσης. Σε αυτή την περίπτωση, το 4Kp25 UHDTV περιεχόμενο χωρίζεται σε 4 τεταρτημόρια των 1080p25, τα οποία κωδικοποιούνται ταυτόχρονα κατά  MPEG-4 AVC και μεταδίδονται. Τέσσερις δέκτες, σε κατάσταση lock, αποκωδικοποιούν το ληφθέν σήμα (bitstream) για την αναπαραγωγή 4Kp25 περιεχομένου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, η Ericsson παρουσίασε επίσης ένα end-to-end σύστημα MPEG-4 AVC 4:2:2 ακρίβειας 10 bit 4Κ UHDTV ικανό για μετάδοση 4Kp50. 

«Η λύση παρέχει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς την ιδανική ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία με ροή εργασίας 4Κ και να χτίσουν μια βιβλιοθήκη ποιοτικού περιεχομένου 4Κ, προετοιμάζοντας για το λανσάρισμα του 4Κ απευθείας στο σπίτι, μια προοπτική την οποία προβλέπουμε ότι θα πραγματοποιηθεί το 2015» είπε ο Δρ. Giles Wilson, επικεφαλής του τομέα  TV Compression Business της Ericsson.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης