Σε δίκη Γαλλία και Λουξεμβούργο για μειωμένο ΦΠΑ στα e-books

Σε δίκη Γαλλία και Λουξεμβούργο για μειωμένο ΦΠΑ στα e-books

Σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν πως οι δύο χώρες έχουν παραβιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία η Επιτροπή θα επιβάλλει πρόστιμα....

Σε δίκη Γαλλία και Λουξεμβούργο για μειωμένο ΦΠΑ στα e-books
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Γαλλίας και του Λουξεμβούργου για την εφαρμογή μειωμένων επιπέδων φορολογίας στην πώληση ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books), που σύμφωνα με το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ παραβιάζουν τους κοινοτικούς κανόνες.

Από τον Ιανουάριο του 2012, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο έχουν καθορίσει μειωμένα επίπεδα ΦΠΑ στις πωλήσεις e-books, στο 7 και στο 3% αντίστοιχα.

Σύμφωνα προς τους κανονισμούς, οι κυβερνήσεις δικαιολογείται να εφαρμόζουν μειωμένη φορολογία μόνον σε περιορισμένο αριθμό αγαθών και υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν και τα έντυπα βιβλία, αλλά όχι όμως και τα ηλεκτρονικά.

«Η αδυναμία συμμόρφωσης προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία από τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο προκαλεί σοβαρή ανισορροπία στον ανταγωνισμό εις βάρος των εμπόρων στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ», τονίζεται στη σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής.

Κλείσιμο
Σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν πως οι δύο χώρες έχουν παραβιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία η Επιτροπή θα επιβάλλει πρόστιμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποδείξει πως ομοειδή αγαθά κι υπηρεσίες θα πρέπει να υπόκεινται στα ίδια επίπεδα φορολογίας και πως θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη οι τεχνολογικές πρόοδοι, ωστόσο οι νομοθετικές προτάσεις για την εφαρμογή νέων στρατηγικών για τον ΦΠΑ αναμένονται μόνον περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Οι κανονισμοί για τον ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2015 αναμένεται ότι θα θέσουν τέλος στην άνιση μεταχείριση μεταξύ εντύπων και ηλεκτρονικών βιβλίων, προσθέτει η Επιτροπή.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης